tag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post5729460457870259068..comments2023-05-05T14:09:15.400+02:00Comments on Enni jó...és főzni is: Rizslisztes palacsintahaNahttp://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-1891018531329654892017-10-23T08:15:11.444+02:002017-10-23T08:15:11.444+02:00Így igaz Renáta! Köszönöm a reagálást! :)Így igaz Renáta! Köszönöm a reagálást! :)haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-63504217730517076922016-08-15T07:36:37.991+02:002016-08-15T07:36:37.991+02:00Kedves Piri!
Nem bántásként: az a lényege ennek a ...Kedves Piri!<br />Nem bántásként: az a lényege ennek a receptnek, hogy nincs benne GABONA. Mivel az a gluténérzékenyeknek méreg. Míg nem volt ilyen a családban, én is szemre, súlyra, folyósságra készítettem mindenféle lisztből a palacsintát. Egészséges ahogy leírtad, de nem egy Gluténérzékenynek. Mert annak mint írtam, méreg. További jó sütést!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05464352233988623122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-43275828652301419482016-05-12T15:12:22.489+02:002016-05-12T15:12:22.489+02:00Én Rizs lisztet tettem bele, Rozs lisztet, teljes ...Én Rizs lisztet tettem bele, Rozs lisztet, teljes ki őrlésűt, találomra szoktam be keverni, 2 tojást,vaníliát, olajat, pici sót, cukor ízesítő, folyadékot,fél sütőport, és egy pici szódabikarbónát. és oly puha a tésztája, nagyon szeretjük, és egészséges,próbáld így, oké lesz. Üdv. PiriAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-42722509195817837212014-07-25T09:42:36.486+02:002014-07-25T09:42:36.486+02:00Szívesen! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)Szívesen! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-27851560482334770392014-05-22T09:05:16.096+02:002014-05-22T09:05:16.096+02:00Nagyon jó recept, tökéletes állag, szuper íz
Köszö...Nagyon jó recept, tökéletes állag, szuper íz<br />Köszönöm :-) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01141066411902389077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-51460665013057468212012-08-27T12:26:33.366+02:002012-08-27T12:26:33.366+02:00Szia Kedves Névtelen recept próbáló vendégem! :)
K...Szia Kedves Névtelen recept próbáló vendégem! :)<br />Köszönöm a visszajelzést! A lyukacsosság szerintem jellemző erre a palacsintára, talán épp a rizsliszt miatt. Mivel én tejjel készítem és a képen is látható a lyukacsosság, így azt gondolom nem a tej kiváltása okozza. Azt, hogy törne, hát...nem mondom, hogy nem törik jobban, mint a normál palacsinta, de szerintem cseppet sem kezelhetetlenebb, mint hagyományos társa. <br />És ha igazán vékony palacsintára vágysz, ami mind küllemében, mind viselkedésében a hagyományosra hajaz, akkor javaslom figyelmedbe ezt a verziót:<br /><br />http://ennijoesfozniis.blogspot.hu/2012/05/palacsinta.html<br /><br />Nagyon finom ez is, én azóta ezt sütöm! Egy próbát neked is megér! :) Majd mesélj, ha meg volt ebből is a teszt sütés! :)haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-73144412416641814362012-08-23T18:20:12.678+02:002012-08-23T18:20:12.678+02:00Szia !
Az előbb készítettem el a palacsintát, an...Szia ! <br /><br />Az előbb készítettem el a palacsintát, annyi változtatással, hogy csak vizet használtam( mivel tejet nem fogyasztok, és mert nem volt itthon alternatív tej, és meg persze vízzel olcsóbb is ).<br />Nekem eléggé lyukacsos lett, de nem vészesen, illetve eléggé törik is..inkább csak 4-be hajtottam, nem lett szép feltekerve.<br />Ez a tej hiányával magyarázható vajon, vagy Te is tapasztaltál hasonlót ?<br />Ízre nagyon fincsi, és végre egy vékony GM palacsintát sikerült csinálnom :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-72226921772804601302011-12-22T14:44:22.803+01:002011-12-22T14:44:22.803+01:00Maggy! Valahogy így csináltam én is, azóta nem főz...Maggy! Valahogy így csináltam én is, azóta nem főztem még. :) Szép napot Neked is!haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-84912671322364566522011-12-22T13:13:14.725+01:002011-12-22T13:13:14.725+01:00Szia! Bocsi, most láttam a kérdésed!!! :(
Én most ...Szia! Bocsi, most láttam a kérdésed!!! :(<br />Én most rizstejből csinálom még (mert van egy 6 hetes tejmentes diétánk is..) meg rizsdarából. Felteszem a tejet melegedni, kb. 2,5 dl és ehhez rakok kb. 4 fakanálnyi rizsdarát. Elég hamar kidagad. Én ebbe nem teszek cukrot, mert a rizstej édes, de a végén teszek rá cukros kakaót és nagyon finom! <br />Szia! SZÉP NAPOT!.https://www.blogger.com/profile/09202275953042031930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-20014791557029032272011-12-14T07:13:35.011+01:002011-12-14T07:13:35.011+01:00Maggy! Érdekes dolog ez a GM ízvilág. Mi így szoci...Maggy! Érdekes dolog ez a GM ízvilág. Mi így szocializálódtunk, hogy a búzaliszt a természetes és az elfogadott, azt gondoljuk éppen ezért, hogy más már nem is lehet finom. Szerintem a GÉ gyerekek és talán felnőttek is azért nagyon elutasítóak elsöbb a GM kajákkal, mert ez a beidegződés, hogy az egyenlő az ehetetlennel. Pedig mennyire nem igaz! És ha azt vesszük alapul, hogy Ázsiában és fekete Afrika részéin szinte ismeretlen a gluténérzékenység, akkor érdemes elgondolkodni...Mert hogy ott nincs igazán kultúrája a búza fogyasztásának, de esznek sok más, GM gabonából készült ételeket... <br /><br />Na...tejbegríz...Azt miből készíted és hogyan??? Érdekelne, mert Hanna is szerette. Várom válaszod! Kösziii! :)<br /><br />Szia!haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-53459374324524704662011-12-13T20:37:58.617+01:002011-12-13T20:37:58.617+01:00Köszi a gyors választ! Én is szeretem a GM ízvilág...Köszi a gyors választ! Én is szeretem a GM ízvilágot, ma pl. GM tejbegrízt is csináltam, az is finomabb az eredetinél. <br /><br />SZIA!.https://www.blogger.com/profile/09202275953042031930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-73317251076484185982011-12-13T15:43:03.327+01:002011-12-13T15:43:03.327+01:00Maggy! Nagyon örülök, hogy ízlett neki! :)) Ugye n...Maggy! Nagyon örülök, hogy ízlett neki! :)) Ugye nem mondtam valótlant, hogy talán még finomabb is, mint a búzalisztes. Én kifejezetten nagyon szeretem a GM ízeket...nekem ízlik! :) <br /><br />Családvizsgálat:Nos, ezt hivatalból a szakorvosotoknak kell indítványozni, aki a kicsit kezeli. Mi nem kértük..bennünket utasítottak, hogy ezt ma már így kell csinálniuk...hogy leszűrik a család többi tagját is. Gondolom legfőképp azért, mert sokkal több a gluténérzékeny ember Magyarországon is, csak nincsenek szűrve. És mivel ez örökölhető, tehát valaki a családban hordozza nálatok is, csak lehet, hogy nincsenek tünetei... Olvass sokat a témában, a neten mindent megtalálsz ezekről is. Én is onnan képeztem magam, bár ha van kérdésed és kérdezel, no és ha tudok is válaszolni rá, akkor nagyon szívesen! :))haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-6303684680865914702011-12-13T14:48:44.556+01:002011-12-13T14:48:44.556+01:00Szia haNa!
Megsütöttem a palacsintát, nagggyon fin...Szia haNa!<br />Megsütöttem a palacsintát, nagggyon finom lett. A picim evett kb. 3-at... :)<br />A többit meg én ettem meg! Komolyan finomabb, mint a lisztes változat!<br /><br />Ja!<br />Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a családvizsgálatot hol kell kérni? Nekünk most derült ki novemberben, hogy a pici lányom lisztérzékeny.. <br /><br />Előre is köszi!.https://www.blogger.com/profile/09202275953042031930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-64707976919368988792011-12-08T16:51:31.738+01:002011-12-08T16:51:31.738+01:00Maggy! Köszönöm, remélem segítségedre lesz! :)Maggy! Köszönöm, remélem segítségedre lesz! :)haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-53443555738017450022011-12-08T16:09:48.040+01:002011-12-08T16:09:48.040+01:00Szia! Ezt a receptet kerestem!! :)
Ma megsütöm a ...Szia! Ezt a receptet kerestem!! :) <br />Ma megsütöm a picimnek!! Jajj, annyira örülök neki!! <br />És tetszik a blogod nagyon! <br />Szia!.https://www.blogger.com/profile/09202275953042031930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-17645064207078825402011-11-25T07:00:58.271+01:002011-11-25T07:00:58.271+01:00Roza! Az íze miatt bátran merem ajánlani, de sajno...Roza! Az íze miatt bátran merem ajánlani, de sajnos nem olcsó! Alap liszt a GM diétában, mégis 400 ft körül van kilója. :(( De ha olyan kíváncsi természet vagy mint én, akkor ez sem fog visszatartani egy próbától. :))haNahttps://www.blogger.com/profile/09858789749054184445noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2401339740526734057.post-15895144397324558342011-11-24T14:47:24.448+01:002011-11-24T14:47:24.448+01:00Még sosem próbáltam rizslisztet használni, de a p...Még sosem próbáltam rizslisztet használni, de a palacsintád jól néz ki, meg is gondolom:)Rozahttps://www.blogger.com/profile/08523274584945791015noreply@blogger.com