
Legkisebbem sérelmezte, hogy ő nyári születésű lévén, kimarad az ovis ünneplésből. Hát ezen ne múljon, ma tartottunk előszülinapot neki és igazán nagyon örült. Gondolom a tortám nem csak jól mutatott, de ízletes is volt, mert a zsibongóban az egyik kislány odaszólt, hogy "nagyon finom volt ám a torta!" :) Ennél több elismerés nem kell szerintem. :) Majd jön a recept is, bár nem lesz egyszerű, mert én már csak gondolomra adagolom a hozzávalókat. Azért megpróbálom majd receptbe önteni. :)
Tehát: 2 tojás fehérje, 2 ek víz, 4 ek cukor, amit kemény habbá verünk.Bele a 2 tojássárgája, 4 ek liszt, 1/2csomag sütőpor. Csatos tortasütőbe teszem, majd előmelegített sütőben 160 fokon készre sütöm. Ebből az un. vizes piskótából kettőt sütöttem. Az alsónak egy masszívabb sima piskótát készítettem 4 tojásból. Ez kerül alulra a jobb tartása miatt.
Krém: 6 ek lisztet, 5dl tejjel csomó mentesre kavarok, majd felteszem főni, állandó kevergetés mellett. Mikor már szinte kavarhatatlanul sűrű, leveszem és hagyom kihűlni, miközben néhányszor megkavarom, hogy ne bőrösödjön be. 40-50 dkg margarint és kb.(no ez már szemre és kóstolásra megy nálam)20-25 dkg porcukrot, 3-5 ek kakaóport és nem egészen fél kisüvegcse rumaromát habosra kavarok. Mikor kihűlt a főzött krém, akkor a cukros margarint és a lisztes-tejes krémet összekeverjük. Javaslok bele 1, de akár 2 csomag Zseletin fixet is, mert attól lesz igazán jó állagú a krém. Érdemes az így elkészített krémet előző nap megcsinálni és hűtűben tartani, mert akkor jobban kezelhető, főként a díszítés folyamán.
A lapokat megkenem krémmel, annyit hagyva, hogy a tetejére és oldalára is jusson, meg egy kevés a habzsákba. A díszítés már egyéni fantáziára van bízva! :) Nagyjából ennyi és még a praktikákat is elárultam. :))