Hát igazából nem sok izgalmasat tudnék ehhez a recepthez írni. Két kakaós piskóta lap közé tiramisut teszünk, behűtjük és kész a "varázslat". :)) De azért mivel ez egy receptes oldal, ezért a hozzávalók nagy vonalakban:
- 2X5 tojásos, kakaós, vizes piskóta (5 tojás fehérje+5 ek víz+10 ek cukor, ezt habosra verjük+5 tojás sárgája+8 ek liszt+2 ek kakaó)
- 3 nagy doboz lecsöpögtetett tejfölből házi krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 3db tea vaj
- 50dkg porcukor
- 3-5 ek tejszín vagy tej vagy víz
- csipet só
- 1 rumaroma
- 1 csomag(400gr) babapiskóta
- 2 adag kávé+2 dl víz
A puha vajat az apránként hozzáadott porcukorral, tejszínnel, csipet sóval habosra kikeverjük, majd beletesszük a citrom héját reszelve. Végül a házi krémsajtot avagy ennek hiányában 50-70 deka mascarpone sajtot. A kávét, vizet, rumaromát összekeverjük és egy kevés eleggyel az egyik kihűlt piskóta lapot(kb. 37x 32 cm-es) meglocsoljuk kicsit. Aztán a krém fele kerül rá és erre jön egy sor kávés-rumaromás dologban kicsit átitatott babapiskóta réteg. Majd a krém maradéka és erre a második lap kakaós piskóta. Én a maradék rumaromás dologgal még meglocsoltam a tetejét. Legalább egy napot kell hogy hűtőben álljon, mert igazán akkor érnek jól össze az ízek és lesz jól vágható a krém állaga.
Én a magam részéről még 3 tojás sárgáját+3 tojás felvert fehérjét a krémbe kevertem, de a szalmonella vírus miatt, csak bátraknak ajánlom! :)))
A tetejét nem szórtam meg sem porcukorral és nem kapott csokimázat sem, mert cukros családtagok is ettek belőle....rájuk való tekintettel mellőztem.