A receptet idézem Gabojszától, ahonnan Andi is vette:
Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tésztaMérettől függően 3-5 alma
2 ek méz vagy 5ek cukor
2 tk őrölt fahéj
csipet szerecsendió
1 tk reszelt citromhéj
4 dl víz3 ek cukor
2 ek citromlé
Az almákat megmosom, félbevágom, a magházakat kivágom (karalábévájóval). Felteszem a vizet főni a 3 ek cukorral és 2 ek citromlével. Az almákat vékonyra szeletelem és a forrásban levő vízbe teszem 2 percre (addig, hogy könnyen lehessen hajlítani). 2 perc múlva kiveszem, majd tiszta konyharuhára rakosgatva megszárítom.
A friss leveles tészta kész áldás, semmi dolog vele, kinyújtva kapható, sütőpapírra tekerve, nincs más dolgom vele, csak letekerem (ha fagyasztottal dolgoznék, azt előbb vékonyra nyújtanám). Meglocsolom mézzel, megszórom fahéjjal (a szerecsendió - citromhéj keveréket elfelejtettem) majd derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágom. A csíkokat kirakom az alma szeletekkel úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd a másik végétől kezdve, mint ahonnan az almaszeleteket kezdtem pakolni - szorosan feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól tisztes távolságba helyezem és 220 fokon sütöm kb 25 percig.
Mikor kicsit meghűlt, akkor porcukorral meghintettem.
A saját tapasztalatom az volt, hogy inkább a cukros változatot csinálom legközelebb nem a mézeset, mert nekem így egy kicsit kezelhetetlen volt a dolog, folyt a méz és hasonlók. Egyébként Gabojsza meg Jade-nél látta és ott képekkel is van illusztrálva a folyamat. Tehát vizuálhatjátok is a dolgot. Próbáljátok ki, nem bánjátok meg!! Az érintetteknek meg köszönöm a receptet és fogok rendszeresen menni feléjük ötletért! :))