Ezt a gluténmentes finomságot Bettinél találtam. Nehéz abba hagyni az evését, a cölis kamasz is nagyon szereti, most is az Ő kérésére készítettük el.
Hozzávalók:
250 ml tej
5 gr só
80 gr vaj
160 gr gluténmentes liszt (nálam most Mester Házi kenyérliszt)
3 tojás
200 gr sajt
A tejet, a sót a vajat felforraljuk és hozzá keverjük a lisztet. Gyorsan összekeverjük még a tűzhelyen. 2-3 perc alatt elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről és hozzá dolgozzuk robotgéppel a 3 tojást. Hagyjuk kihűlni és a reszelt sajtot is elkeverjük benne.
Habzsákba töltjük és szilkonos sütőpapíros sütőlemezre diónyi halmocskákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt készre sütjük. Sütési idő alatt a sütőajtót nem szabad kinyitni.