Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- pici só (5-6gr)
- kevés cukor (15-20gr)
- 1 tojássárgája
- 2 dkg élesztő 1dl cukros tejben felfuttatva
- kevés tejföl (100gr) vagy olvasztott zsír
- 40 dkg lehártyázott, darált háj
- 15 dkg liszt (én legutóbb csak 10 dkg-t tettem hozzá mert nem volt több)
- 3 dkg cukor
- 1 dkg só
- citromlé
A tésztát vékonyra nyújtjuk, megkenjük hájjal, középre hajtjuk a jobb és bal szélét, megkenjük ismét hájjal, majd alulról és fekülről is a feléhez hajtjuk, ismét vékonyan megkenjük, majd az egészet félbe hajtjuk. 20-30 percet pihentetjük majd kétszer, de legalább még egyszer ugyan így megkenjük, meghajtogatjuk. Az utolsó pihentetés után vékonyra nyújtjuk, 4 cm-es csíkokra vágjuk, szilvalekvárt teszünk rá, ráhajtjuk a szélét, levágjuk, tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással. Légkeverésen 180 fokra melegítjük a sütőt és pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.