2011. július 31., vasárnap

Csupa csokis...

Ez a torta hétvégére készült nekünk, itthonra. Egy kisebb családi összeröffenet volt, ami aztán egy kicsit kinőtte magát, de jó volt és ez a lényeg. Egyébként szerencse, hogy itthonra készült a torta, mert a csoki teteje felolvasztotta és felszedte a tetején található krémet... Mert ugyanis, ha ezt konkrétan tudom, hogy csokival lesz a teteje leöntve, akkor a felső piskóta lapot nem is krémezem, de mivel annyira más lett, mint az elképzelésem volt, így csúsztak be kisebb hibák, leginkább a torta teteje.. :)) Szokás szerint elodáztam a dolgokat, aztán meg már csak sodródtam az árral és versenyt futottam az idővel. Hiába no, ha egy torta tetejét csupa fondant rózsával akarom beborítani, azt azért illene előtte napokban elkészíteni, nem az adott napra hagyni. :))
Az eredeti elképzelés a csokiszivaros oldal borítás, mert nálunk már a fondant szó hallatán is kiveri a víz a gyerekeimet, majd arra gondoltam, hogy fehér vagy nagyon lágy rózsaszín rózsákkal borítom be az egész tetejét...de ugye a rózsák nem készültek el, így jött a rögtönzés. És hát így sikerült! :)) De finom volt és ha a csoki em csinál olyan galibát a tetején, akkor talán még esztétikus is lehetett volna. :)) De elfogyott!! ;)

A torta maga 4 sárga piskótalapból állt (2 tojás fehérje, 2 ek víz, 3 ek cukor+2 tojás sárgája, 3 ek liszt/ lap ) amit a  dobos torta csokis krémmel töltöttem meg. Az oldalára kb. 60 dkg étcsokiból készültek a csokirudak és pár fondant virággal díszítettem.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails