Hozom hamarosan a receptet a képeket is. :))
És akkor elkezdem, majd meglátjuk meddig haladok. Egész héten láthattátok a folyamatot és ez lett a végeredmény. Élőben talán még szebb volt, majd 10 perc alatt szétromboltuk. Maradt még ugyan belőle, de az már csak "rom". :))
Egy tiramisu torta elképzelés volt. Mutatom, hogy megvágva milyen volt:
És akkor a részletek:
Piskóta a 26-eshez ( egy laphoz, de 2-t kell készíteni):
- 3 tojás
- 3 ek víz
- 6 ek cukor
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
Piskóta a 15 cm-eshez (egy adag, de szintén kettő kell belőle):
- 1 tojás
- 1 ek víz
- 2 ek. cukor
- 1 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 1,2 kg házi krémsajt (lásd lentebb) Nekem a 3 doboz tejfölből lett 70 dkg a csöpögtetés után, de kevés lett, így gyorsan vennem kellett még két doboz mascarpone sajtot.
- 50 dkg vaj(!!!) -eddig a margarinnal próbálkoztam...hát ne sajnáljátok azt, amennyivel többe kerül a vaj. Össze sem lehet hasonlítani a két krém ízét!!!
- 75 dkg porcukor
- csipet só, 5-6 ek tejszín, tej vagy víz. Én főzőtejszín használtam hozzá.
- 3 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag 400gr-os babapiskóta(nem fogyott el mind)
- fekete kávé 2 adag
- kevés tej
- 2 adag rumaroma
A piskótát tortaformába tettem, kevés rumaromás vízzel meglocsoltam, majd egy réteg krém került rá. Aztán a rumaromás kávés tejben megforgattam gyorsan a babapiskótát, hogy nagyon ne szívja meg magát és rárétegeztem a krémre. Újabb krém, babapiskóta réteg, ezen a tortán éppen 3x, majd krém a végén és beborítjuk a kakaós piskótával. Ugyan így a felső(kisebb) tortával is megcsináljuk.
Ha elkészültünk a rétegezéssel, akkor legalább egy napot hagyjuk hűtőbe és utána vegyük le róla a torta gyűrűt! Én csaltam egy kicsit, mert mikor újra habosítottam a robotgéppel a krémet, akkor 3 csomag zselatin fíxet is tettem bele, ezzel garantálva azt, hogy a krémnek kellő stabilitása legyen.
Majd 500ml HULALA tejszínt felvertem és körbe kentem a tortámat, miután összeállítottam és ráraktam a felső réteget is.Körbe raktam a csokirudakkal. A rudak 1,1 kg derby csokit emésztettek fel. :) Érdemes előtte neki fogni és az elkészült rudakat hűtőben tárolni a felhasználásig. :) Az emeleletes torta összeállítását részletesen Edit tortasulijában megtaláljátok vagy a lentebbi tortánál....azt hiszem ott leírtam. :))
Már nem volt sem időm, sem kedvem fondant tortákat gyártani, így gyorsan rögtönöztem egy kis élő margarétával. Bár anélkül is elment volna. Nem tudom mi lesz a következő póbálkozásom, de majd rávetem magam az internetre a napokban és kitalálom. Úgyis jön Hanna szülinapja, kell valamit sütnöm. :))