2011. augusztus 14., vasárnap

Torta a hugoméknak

Hamarosan szöveges beszámoló is a tortáról. :))
Nos, semmi extra dolog nem volt ebben a tortában sem! :) Az alja tiramisu krémes barna piskóta lapos volt, a teteje pedig 3 piskóta lapos, dobos-csokis krémmel töltve. Ez utóbbiról nem írnék, mert lassan a doboskrém folyik már a csapból is, de a tiramisu krém most így készült:
  • 3 doboz nagy tejföl lecsöpögtetve majd 72 órán keresztül, aminek folyamán kaptunk egy masszív krémsajt jellegű anyagot.
  • ebbe kerül 2 citrom lereszelt héja, amit előtte alaposan megmosunk!! :)
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília pudingporból 4 dl tejjel és 2 ek liszttel sűrűre főzött vanília puding(kihűtve!)
 
  • majd 40-50 dkg habosra kevert margarin vagy vaj, amit 30-40 dkg porcukorral kikavarunk és kanalanként adagolva hozzáadunk 3-4 ek tejszínt. Ha már teljesen homogén, sima a margarinos cukrunk, akkor apránként a fentiekhez adjuk.
A piskóta lapot(kakaósat) vagy megsütjük külön-külön vagy sütünk egy több tojásosat egyben és 3 részre osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk kicsit rumaromás tejjel-óvatosan, hogy azért el ne ázzon!-és egy jó réteg krémet kenünk rá. Erre a krémre jön rárétegezve a rumaromás tejben áztatott babapiskóta, újabb réteg krém, barna piskótalap, krém, rumaromás babapiskóta, krém, és a barna piskótás 3. lap. Mivel a gyerekeimnek fondant fóbiájuk van már, így az eredeti elképzeléstől nagyon eltérően "csak" tejszínhab borítást kapott. Ez azért jobban kedvezett a családban jelentős számmal létező cukorbetegeknek is, lévén, hogy egy nagy családi ebédre készült. Én ezzel a tortával szálltam be a "buliba". :))) A fondant rózsákat jó nem az utolsó percekre hagyni és mivel elég zúzós volt ez a hetem, így már a fondant levelekre sem maradt időm, így meglegeltem a valódi rózsafát és egy alapos átmosás után teljesen élethű levelek díszítették a rózsákat. :)))
A tiramisu krémes alsó torta pedig így nézett ki megvágva:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails