2013. augusztus 28., szerda

"Albert keksz" (gm)

Ennek a keksznek az íze a rég múlt idők Albert kekszét idézi nekem. Alapvetően az egész úgy indult, hogy volt egy almás lepény recept egy kedves ismerősömnél Helginél. Ki is próbáltam az almásat, de maradt ki a tésztából, zacskóba raktam és eltettem a hűtőbe. 2 nap múlva került a szemem elé, gondoltam nem dobom ki, kinyújtottam egész vékonyra és kisütöttem. Kb. 10-15 db lett belőle és majd nem ölre mentünk érte. :) Most készült egy egész adag! :)

Tehát a hozzávalók:
  • 25 dkg Alfa-mix
  • 15 dkg rizsliszt
  • 15 dkg Emese süteménypor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 g vaníliás cukor
  • 80 g cukor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 25 dkg Ráma
  • 1.5 dl tej
Tésztát gyúrok és 1 napra megint hűtőbe került a tészta. Rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk (nálam ez 2-3 mm volt), kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített-nálam légkeveréses-sütőben ropogósra sütjük. Mivel vékonyra kell nyújtani ahhoz, hogy egy ropogós keksz állagot kapjunk, érdemes gyakran ránézni, nehogy megégjen.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails