2020. december 27., vasárnap

Méteres

 


A receptet itt találtam és ezt gluténmentesítettem. Konkrétan Mestersüteménylisztet és Miklós univerzállisztet használtam. 

  • 6dbtojás
  • 20dkgcukor
  • 1.5dlolaj
  • 1.5dllangyos víz
  • 38dkgliszt
  • 1csomsütőpor
  • 1tkszódabikarbóna
  • 2ekkakaópor
  • A töltelékhez:
  • 2csompudingpor
  • 7dltej
  • 25dkgmargarin
  • 15dkgcukor
  • 1üvegrumaroma
  • A tetejére:

    olvasztott étcsokoládé

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
    2. A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.
    4. A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tortabevonót vízgőz felett felolvasszuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.

Csoki torta


 A díszítés egy csupa csokis tortát rejt, gluténmentesen. receptet egyszer csak felrakom, ígérem. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails