A receptet itt találtam és ezt gluténmentesítettem. Konkrétan Mestersüteménylisztet és Miklós univerzállisztet használtam.
- 6dbtojás
- 20dkgcukor
- 1.5dlolaj
- 1.5dllangyos víz
- 38dkgliszt
- 1csomsütőpor
- 1tkszódabikarbóna
- 2ekkakaópor
- A töltelékhez:
- 2csompudingpor
- 7dltej
- 25dkgmargarin
- 15dkgcukor
- 1üvegrumaroma
- A tetejére:
olvasztott étcsokoládé- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.
- A tésztát 2 részre osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. A fehér tésztát vajjal kikent őzgerincformában kisütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd ugyanígy kisütjük a barna tésztát is. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.
- A pudingot a csomagoláson található leírás szerint tejben megfőzzük. A margarint kikeverjük a cukorral és az aromával. Ha a puding kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a cukros margarint.
- A tésztákat ujjnyi vastagra vágjuk, és felváltva egy fehér és egy fekete tésztát összeragasztunk a krémmel. A tortabevonót vízgőz felett felolvasszuk, majd a süteményt tetejét bevonjuk vele. Tálalás előtt megvárjuk, hogy a bevonó megszilárduljon.
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját is.