2009. október 28., szerda

Kifli...egyenlőre linborinak! :)




És akkor a kifli recepje. Linbori Limarától másolta át, én meg Linboritól. :))
Hozzávalók:
* 3 dl tej
* 1 tk. só
* csipet aszkorbinsav-nekem nem volt otthon, így nem is tettem bele! (haNa)
* 1 ek. cukor
* 60 dkg BL 80 liszt
* 10 dkg vaj
* 2,5 dkg élesztő
* 2 ek. burgonyapehely ( elhagyható)-én elhagytam(haNa)

Kenyérsütőgép üstjébe tettem a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagytam, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adtam hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát dagasztott a gép. Dagasztógéphez kb. 0,5 dl tejjel több szükséges. Kelesztőtálban duplájára kelesztettem, majd lisztezett felületen 8 egyforma darabba vágtam. Nagyobb kifliket szerettem volna, de lehet 10 vagy akár 12 részre is osztani. Egyenként ovális alakra nyújtottam őket, majd feltekertem. Lisztezett felületen hagytam őket kelni, ebben a nagy melegben elég volt nekik 20 perc. Egy nagyobb lábosban vizet forraltam, majd a megkelt kifliket egyesével előfőztem. Oldalanként fél-fél percig. Óvatosan nyúltam alá egy szűrőlapáttal és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem őket. Érdemes azonnal a helyükre tenni, mert nem lehet késöbb mozgatni őket. 200 fokra előmelegített sütőben sültek kb. 15 percig.

2009. október 27., kedd

S.O.S

Annyi a változás, hogy mindent lebontottam, újra raktam és nem hajlandó a baloldalra semmit beilleszteni, csak alulra. Tele a hócipőm, mert elszúrtam már vele a fél délelőttömet!!! :(((((

HÁT AZ TÖRTÉNT, HOGY TETTEM BE PÁR ÚJ RECEPTET ÉS MIKOR MEGNÉZTEM A BLOGOT, AKKORRA AZ EGÉSZ BAL OLDAL ELTÜNT A RENDSZERES OLVASÓKTÓL KEZDVE A CBOXIG A CÍMLISTÁIG MINDEN. VALAKI TUDNA SEGÍTENI?? PEDIG SEM HTML-BE NEM NYÚLTAM BELE, SEMMI ILYENBE.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails