Már szerettem volna tortában is kipróbálni magam gluténmentesen. Hétvégén családi ebéd volt férjem családjánál és mivel szeretjük a csokis dolgokat, apósom kedvence pedig a Dobos torta, így rögtön ezzel próbálkoztam.
Sütöttem piskóta lapot a szokásos módon:
- 2 tojás fehérjéhez
- 1 ek. víz
- 2 ek cukor és mind ezeket kemény habbá verem
- 2 tojás sárgáját hozzáadom a kemény habhoz, tovább keverem, majd
- 2 ek lisztet is adok hozzá, ez éppen a Barbara sütéshez-főzéshez lisztje volt. Összedolgozom és csatos torta formában kisütöm.
Így készítettem el 6 lapot. Azt megjegyzem, hogy legközelebb kihagyom a vizet és inkább a tojás sárgáját a cukorral, fél deci olajjal kikeverem, hozzáadom a lisztet, majd abba forgatom bele a felvert tojás fehérjét, ugyan is nagyon morzsálódós, fojtós lett a piskóta így.
A csoki krém a lentebb található dobos krém, amiben annyi csak a változtatás, hogy gm csokit és hozzávalókat használok. A hozzávalók és elkészítés
ITT található meg és ugyan itt van a tetejének az elkészítése is.
A gyerek nagyon örült neki, a család is megette és nem maradt belőle. :))
Megvágva pedig így valahogyan nézett ki: