Ez a mai alkotásom. Jó, enyhe túlzás az alkotás. :) Amitől a legjobban féltem, a teteje, az elsőre sikerült és nem is rosszul. Aztán az alja meg...inkább hagyjuk, de csak mára. Holnap jövök és elmesélem és receptet is hozom. :)
Jó sok "holnap" eltelt azóta, de most ideértem.
Igazából nem tudok képeket mutatni a megvágott tortáról, sőt megkóstolni sem tudtam bizonyos oknál fogva a "saját" tortámat, de még azt sem tudom, hogy akinek készült, annak ízlett-e. Ez viszont már teljesen más történet, ami nem erre a "lapra" tartozik. Maradjunk a receptnél!
Ez is egy olyan recept, ami netről való. Beütöttem a keresőbe, majd válogattam. Volt aminek a fotója tetszett, volt ahol a recept volt szimpatikus, még nem a voksom Macikonyha-jából való dobos tortára esett.Íme a recept-krém-tőle:
- 4 egész tojás
- 20 deka kristálycukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 10 deka keserűcsoki
- 2 ek. holland kakaópor
- 20 deka vaj
- egy kevés rum
A következő problémám itt adódott, mert nekem az utasítás szerinti vágjunk ki papír lapokat x cm átmérőjű kört felrajzolva és azt kikenni a piskóta tésztával és úgy megsütni....na, ez nekem nem jött be. Az egyik elszakadt, a másik vékony lett nagyon és sorolhatnám, de a lényeg az, hogy 2x veselkedtem neki a piskóta alapnak, pedig hát ezt még kezdők is tudják... A lényeg az lett, hogy 24 cm-es tortakarikába sütöttem külön-külön 6 db egy tojásos piskótát.
Mikor kihűltek a lapok rendesen, akkor a csoki krémmel betöltöttem. Körben és a tetejét is kikentem.Majd jött a teteje, amitől tartottam és lám milyen érdekes volt, hogy az nem, de a piskóta alap kifogott rajtam. :))
Teteje:
- 15 deka porcukor
- 2 tk. ecet
- 2 tk. vaj
- víz
A maradék krémből rózsákat nyomtam és arra helyeztem rá a "dobod tetőt". Oldalát darált dióval szórtam meg és krémmel díszítettem még.