2011. szeptember 25., vasárnap

Kuglóf

A napokban tejfölt csöpögtettem a tiramisuhoz, éppen 3 nagy dobozzal. Lett belőle savó bőségesen. Én azt hittem, hogy az egy haszontalan, visszamaradt végtermék ebben az esetben, még nem talán Mohánál találtam javaslatot a tejsavó hasznosításához is. Nevezetesen ne öntsük ki, hanem használjuk kalácsba, kenyérbe a tej, folyadék helyett. Elsőbb hitetlenkedtem, majd gondoltam megér egy próbát. És tényleg! Azóta a savó egy hasznos dolog nálunk..de mindenképp hasznosítható! :)) Ez a kuglóf a visszamardat savóból készült, teljes mértékben helyettesítve a tejet vele.
A receptet ITT megtaláljátok hozzá!

Birsalma kompót

Birsalma szezont élünk! :)) Igazság szerint, én minden formában szeretem ezt a nyersen fanyar gyümölcsöt. Mindegy, csak birssel kezdődjön.. :) Birsalma kompót, birsalmasajt, birsalma lekvár... :) Nővéremék hoztak egy vödörnyit, gyorsan készült belőle egy nagy lábas kompót. Gondoltam az nekem bőven elég lesz, mert a férjem is úgy nyilatkozott, hogy ő nem szereti, a gyerekeim is elzárkóztak a birs kompót gondolatától. Megfőztem pucolás után egy kevés cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben. Jaaa, a csipet sót ki ne felejtsem! :) Persze, hogy nem bírtam kivárni, hogy meghűljön, már melegen neki estem. Haza ért a középső gyerek, ő csak kér, majd tagadja annak gondolatát is, hogy azt mondta volna, hogy nem szereti. Majd a végén maradt egy kompótos tálkával. Haza ért a családfő és eltüntette a maradék kompótot is. Kérdésemre, hogy nem azt mondtad Te is, hogy neked ugyan nem kell birsalma kompót és befőtt, az volt, :Hogy most úgy megkívánta és jól esett neki! :)) Még a végén konkurenciám lesz a 8 üveg birsalma befőttre télen???? :))

Egy újabb...

...feketeerdő torta, ami most hétvégére készült anyukámhoz a családi ebédre. Receptet nem írnék, mert van már fent recepttel együtt is.
..és megvágva:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails