2010. április 11., vasárnap

Kinder pingvin vagy ahogy máshol olvastam, kinder szelet


Erre a receptre is még húsvét előtt találtam rá andinál. Persze aztán tovább kalandoztam Margit2-höz és nézelődtem még a neten is a téma körben. Nem véletlen nem sütöttem meg húsvétra, tartottam tőle, kicsit sem ok nélkül. A képen vizuálisan nem sok baja látszik ugyan, de az elkészítés fázisában még azt hittem kanállal esszük ki a tepsiből. Nem lett rossz, végül is az állaga is jobb lett reggelre, mint ahogy azt reméltem. 
A recept Margittól van:
Hozzávalók a tésztához:
8 tojás
20 dkg kristálycukor
8 evőkanál víz
8 dkg puha (olvasztott) margarin
30 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor
1 csomag  (12 g ) sütőpor
1 teáskanál mézes süti fűszerkeverék(én elhagytam!)
1 csipetnyi só
A fenti hozzávalókat megfelezem, és egy 30x35 cm-es tepsibe, sütőpapíron 190 fokon 12 perc alatt kétszerre kisütöm, mivel 2 lapra van szükség. (Tűpróba!)
Fehér krém hozzávalói:
5 dl Hulala tejszín
1 evőkanál folyékony méz
10 gr étkezési zselatin
Kemény habbá verem  a hulalát. A 10 gramm zselatint 6 evőkanál vízzel elkevertem, és folytonos keverés mellett megmelegítem. (Nem kell felforralni!) Ha langyosra hűlt óvatosan belekeverem a felvert hulalába, végül az 1 evőkanál mézet is hozzákeverem.
Csokis krém hozzávalói:
12 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
1 dl tejszín
2 púpos evőkanál kakaópor ( holland!)
Gőz felett  felolvasztom az étcsokoládét, beleteszem a többi hozzávalót is, és alaposan kikeverem.
Tetejére: Csoki máz:
20 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
1 dl tejszín
Gőz felett felolvasztom az étcsokoládét, beleteszem a többi hozzávalót is, és alaposan kikeverem.
Elkészítése:
A Tepsibe belehelyezem az egyik kisült piskóta tésztát. Rákenem a fehér krém felét. A tetejét szépen elsimítom. Hűtőbe teszem 15 percre. Majd rákenem egyenletesen a langyosra hűlt csokoládékrémet. Megint berakom a hűtőbe 10 percre. Ezután a fehér krém másik felét is rákenem. A tetejét elsimítom. Erre ráteszem a másik kisült piskótát. Kicsit lenyomkodom. Végül leöntöm a forró csokoládé mázzal. Hűtőbe teszem. 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mázat és tejszínes cuccot én a netes reci alapján csináltam, mert nem volt itthon annyi tejszínem, de legközelebb így próbálom ki, mert úgy az állag kicsit necces volt. :))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails