2010. december 29., szerda

Megadva a módját...

Szeretek jókat enni és "szépet" is! Ez meg is látszik rajtam. :) Szeretem megadni a módját az étkezésnek, bár erre nem túl sok alkalom kínálkozik a rohanó napokban. Most néhány napja viszont kiélhettem ez irányú vágyaimat. :) Fontos szerintem, hogy ne csak az ízlebimbóinknak, hanem a szemünknek is "ízletes" legyen a feltálalt étek. Ez éppen így sikerült. :)

Kéééész!


Mivel szívből remélem, hogy a "megrendelő" nem az elkövetkező másfél órában vetődik a blogomba-gondolom van elég dolga, készülődni valója a vendégei fogadására-így megmutatom az elkészült tortát. A színeket sajnos valamiért nem adják annyira vissza a képek, pedig próbálkoztam kint a hóban is fotózni... Nekem tetszik, remélem neki is! :))

Egy csoki torta az alap Moha féle dobos torta krémmel. Az ötletet mind a felemás tortára, mind a cukormasszára amivel borítottam Kiskuktától vettem. És akkor íme:

Az első képhez: Tudom, hogy a bordó nem a legideálisabb háttér a fotózáshoz, de nem találtam semmi mást hirtelen.
A második: Azt pedig azért tettem be, mert a színeket jobban visszaadja.

Fázis képek is hamarosan.

2010. december 27., hétfő

Benne vagyok...

Benne vagyok egy torta projectbe, de mivel a torta a megrendelő saját szülinapjára készül és szabad kezet kaptam, így nem tehetek fel képeket, hogy ha esetleg erre tévedne a kedves mindjárt ünnepelt, akkor ne buktassam le saját magam. :)) De szerda dél után már pótolom is a dolgot! :)) Addig meg örülök, hogy sikerült a lemaradásaimat pótolni. :)

Tarhonyás husi

Legkisebbem hosszas unszolására és most, hogy a szünetben megint minden nap főzök, végre elkészült a hőn áhított tarhonyás husi. Elmondása szerint ezt nagyon szereti-nem tudom, mert itthon inkább a rizses változat készült időnként-és oviban mindig meg is eszi és ha van még repetázik is. Neki rugaszkodtam.

1kg szép sertés combot megfőztem pörköltnek, nem túl szaftosra. Majd 25 dkg (ha tényleg 5 főre készíti bárki és tényleg szereti a család, 50 dkg alatt neki se fogjon a tarhonyának!)tarhonyát kevés olajon megpirítottam, sóztam, mikor már elég jó sötét színe volt, akkor tűzről félre húzva nagyon kevés őrölt pirospaprikát dobtam rá és rögtön felöntöttem kb. 3 dl vízzel. Majd beletettem egy nem túl nagy fej vöröshagymát, felforraltam és fedő alatt puhára főztem. Kellett még vizet öntenem utána hozzá, mert kevésnek bizonyult az a 3 dl körüli, hogy puhára főjön. Mikor már csak éppen volt alatta víz és már majd nem kész volt, levettem a tűzhelyről és fedő alatt a gőzben hagytam puhulni.

A legkisebbem tényleg szereti a tarhonyás husit, de leginkább a pirított tarhonyát, majd bezsebelhettem önfeledt és elégedett dicséretét: "Anya, ez olyan finom volt, mint az ovis!" :))) Hiába no, fejlődő képes vagyok! :))

Kakaós csiga másként

A gyerekeim oda vannak a fornettis és minden arra hajazó csmegéért. És ugye ennek valami leveles vajastészta az alapja. Az sem titok sokaknak, akik járnak a kék-sárga multiba vásárolni, amit Gianni reklámoz, hogy néhány hete brutál nagy akció volt egy szombati napon a fent nevesített mirelit tésztára. Nem tulzok, hogy a rekeszes fagyasztó szekrényünk legalább 2 kosara ezzel a termékkel lett tele. :)) Sütöttem is gyorsan kakaós csigát, had örüljenek a lúrkók és mi is annak, ha marad nekünk is kóstoló. ;)
Ha nem negyüzemi a fogyasztás, akkor 1 csomag leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiengedünk, majd 2 mm vastagra kinyújtom lisztezett felületen. A tetejét megkenem bőven olvasztott margarinnal és erre szóróm a szokásos porcukor, kakaópor és kb. 2 evőkanál liszt keverékét. Szorosan feltekerem, éles késsel ujjnyi vastagon felkarikázom, sütőlemezre rakom és közvetlenül sülés előtt lepermetezem vízzel. 170 fokos sütőben addig sütöm, még szép színe nem lesz. Közben javasolt legalább 1-2x vízzel megpermetezni, majd ha kivettük a sütőből ismét, majd tányérra rendezni, esetleg ha van időnk és gyorsabbak vagyunk mint a gyerekeink, akkor porcukorral meghinteni. :)))

Húsos falatkák

Húsos párnácskák egy kis mirelit leveles tésztából, némi darálthús, kevés hagyma, fűszerek és kevés tejföl és liszt keverékéből a Kifőztük! talán 10. számából. Interneten letölthető pdf receptes csoda. Nézzétek meg Ti is! Sajnos a mézeskalács házzal bepróbálkoztunk, de az kudarcba fulladt, bár minden elfogyott, csak nem abban a formában, ahogy terveztem. :))) Persze a hiba, az én "készülékemben" volt! :))

Más tollával.....

Nem, nem! Itt most ne valami féle plágiumra gondoljon a kedves olvasó, Egyszerűen csak annyi a történet, hogy most nem saját főztöm mutatnám be, hanem a páromnak köszönhetően ez a kép fogadott, mikor haza értem a kórházból a gyerekemtől. Nagyon jól esett, mert egész napokat voltam kénytelen hol a sebészeten eltölteni vele, majd a gyerekosztályon, ahova került. Mindenképp szerettem volna ezzel "eldicsekedni"...más "tollával" ugye! :)))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails