2021. november 11., csütörtök

Stefánia szelet

 


  • 1 kg darált sertéscomb vagy lapocka
  • 25 gr só
  • 17 gr őrölt pirospaprika
  • 6 gr fokhagyma
  • 1 gr őrölt kömény
  • 3 gr őrölt bors
  • 1 db tojás a darálthúsba (ami nekem persze most elfelejtődött 😀) 

  • 5 db főtt tojás
A húst a fűszerekkel és a tojással(!) 😁 begyúrjuk, egy szögletes püspükkenyér formát kiolajozunk, körbe hintjük zsemlemorzsával. Az aljára a hús felét elegyengetjük, erre sorba rendezzük a megpucolt, főtt tojásokat, beborítjuk a hús másik felêvel és kb 180 fokos sütőben addig sütjük, még a teteje szépen meg nem pirul (kb 1 óra). Kicsit hagyjuk hűlni, kiborítjuk a formából és langyosra hűtve szeleteljük. 



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails