2009. június 9., kedd

Hétvégi ebéd


1.5 kg súlyú nagyon szép bőrös malachús(comb), mindenféle fűszer, hagyma, paprika, paradicsom, néhány szem krumpli.

A malac husit a csont irányában bevagdosom, sózom és most éppen sült csirke fűszersóval szórtam meg gazdagon. Így kb. 2-3 óra hosszat állt. Majd tepsibe kevés olajat öntöttem, másfél kávéscsészényi vizet és ebbe bele a húst. Köré négybe vágott krumplit tettem, kicsit megszórtam sóval. Majd rászeltem a fehér paprikát, 2 db paradicsomot, 2 fej vöröshagymát. Letakartam alufóliával és legalább 1 óra hosszat pároltam. Majd levettem a fóliát mikor már puha volt a hús és készre pirítottam. Utálom a sült zöldségeket, de extra finom ízt adnak a húsnak, krumplinak egyaránt.

Sajtos tallér


Ez azóta foglalkoztat, mikor tavaly év elején valamikor linborinál megláttam. Akkor lemaradtam az ostyasütőről, de most a lidl-ben ismét kapható volt, rá s startoltam. Kicsit mégis hezitáltam, mert 4000ft volt és eddigi ismereteim szerint csak fagyi tölcsért és sajtost tudok vele sütni, de mikor az első adag tallér kisült, nem bántam meg. Linboritól van a tallér receptje is, de én ezt tovább dolgoztam, mert nekem kevésnek tűnt benne a só és a sajt.
Így alakult végül is:

Hozzávalók: Először is végy egy ostyasütőt!! :)) 18-20 dkg reszelt sajt, 12,5 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor, 2kk só, 1 tojás,1ek étolaj,tej (nem mértem,annyi,hogy gyúrható legyen)Én egészen pici darabokat csíptem belőle, golyót formáltam belőle és már sütöttem is. Nagyon finom ízű

Csoki torta szögletesben


Hanna tortája kapcsán az apja megkívánta a krémes sütit(tortát) és sütnöm kellett itthonra is. És megcsináltam....
Majdnem minden az, mint a kereknél, csak a mennyiség változik. 6 tojásból vizes piskótát sütöttem egy szögletes tepsiben. Mikor kihűlt, félbe vágtam hosszában és keresztben is, így kaptam 4 db lapot. A krém arányai úgy alakultak, hogy 5 ek liszt, 4 dl tej. 25 dkg margarin, 15 dkg (kb) porcukor, kevés rumaroma, 3 ek kakaópor. Zseletin fix nem volt itthon, így az most kimaradt. :) Betöltöttem a lapokat, megszórtam torta darával és már kész is a szögletes torta....csak úgy "hobbiból". Ez is másnap volt finomabb, mikor már az ízek összeértek kicsit.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails