Ilyen szépen megrepedt a kenyér teteje. A férjem szerint "olyan domós, mint a sima kenyér". Biztos, mert én azt sem tudom, hogy mit jelent a domó... :)) Én azt tudom, hogy ez a része a legfinomabb és régen, mikor anyukám elküldött gyerekként a közeli boltba, mire hazaértem, folyton lecsipkedtem ezt a finom, sült, ropogós kérget a kenyérről körben. :)) Nem nézett ki túl jól! ;)) No ez a kenyér ugyan ilyen volt, igen nehezen tudtam neki ellenállni, de Hanna is ösztönösen ráérzett, hogy mi a finom, mert már csipedte volna. :)
Ellenállhatatlan falat....
És a kenyér bélzete is egyre inkább hasonlít a búzalisztesére. Annyira finom volt, hogy miután a gyerek befalta a két zsemlét, amit ebből a tésztából szakítottam ki és sütöttem meg zsemlének, utána még vagy 3 szelet meleg kenyeret bepuszilt, csak úgy magában. Azért ez nagy szó! :) Laza, könnyű szerkezetű kenyér, langyosan nem igazán jól vágható, ellenben az eddigi kenyerekkel, mert ami az előnye, hogy laza, könnyű, az a hátránya is, hogy nehezebben szelhető.
A kenyér receptje továbbra is a Schar B kenyér alapján készül, kevesebb vízzel, amit kefírrel vagy tejföllel egészítek ki, egy csipet kenyér fűszerrel és kevés aszkorbinsavval.