2020. november 28., szombat

Szedres pite gluténmentesen, IR barát


 A recept  innen van.  

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 80 g eritrit
  • fél kávéskanál vanília őrlemény
  • 150 g tejföl
  • 100 g barna rizsliszt
  • 50 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 150 ml tejszín+ 150 ml víz
  • 1 csipet só
  • pici vaj a forma kikenéséhez
  • 200 g szeder vagy más bogyós gyümölcs

Elkészítés:

  1. A piteformát alaposan vajazd ki és szórd bele a megmosott és megszárított szedreket.
  2. A sütőt melegítsd elő.
  3. A tojásokat keverd össze az eritrittel, a tejföllel, a tejszín és víz keverékével majd add hozzá az összes többi hozzávalót.
  4. A masszát öntsd a gyümölcsökre és 180 fokon süsd 45 percig.
Nekem csak fagyasztott szedrem volt, így a kivajazott formát megszórtam rizsdarával és arra szórtam a még fagyott szeder szemeket. Így is ugyan olyan jól működött a recept. 



Palacsinta Pennys lisztből

 


Volt gluténmentes palacsinta receptem, de ki szerettem volna próbálni ezt az új pennys, amerikai palacsinta lisztet is, sima feltekerős változatban. Szuperül működött, jó volt sütni és finom az íze is. 

12-14 db palacsintához:

150gr pennys palacsinta liszt

1.5 teáskanál sütőpor

Csipet só

10 gr cukor vagy 1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1.5-2 dl tejjel csomómentesre kavarom 

10 gr étolaj vagy olvasztott vaj

A kikavart tésztát tovább hígítom hogy palacsinta sűrűségű legyen. Az össz tej mennyiség kb 5 dl volt. 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails