Hozom hamarosan a receptet a képeket is. :))
És akkor elkezdem, majd meglátjuk meddig haladok. Egész héten láthattátok a folyamatot és ez lett a végeredmény. Élőben talán még szebb volt, majd 10 perc alatt szétromboltuk. Maradt még ugyan belőle, de az már csak "rom". :))
Egy tiramisu torta elképzelés volt. Mutatom, hogy megvágva milyen volt:
És akkor a részletek:
Piskóta a 26-eshez ( egy laphoz, de 2-t kell készíteni):
- 3 tojás
- 3 ek víz
- 6 ek cukor
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
Piskóta a 15 cm-eshez (egy adag, de szintén kettő kell belőle):
- 1 tojás
- 1 ek víz
- 2 ek. cukor
- 1 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 1,2 kg házi krémsajt (lásd lentebb) Nekem a 3 doboz tejfölből lett 70 dkg a csöpögtetés után, de kevés lett, így gyorsan vennem kellett még két doboz mascarpone sajtot.
- 50 dkg vaj(!!!) -eddig a margarinnal próbálkoztam...hát ne sajnáljátok azt, amennyivel többe kerül a vaj. Össze sem lehet hasonlítani a két krém ízét!!!
- 75 dkg porcukor
- csipet só, 5-6 ek tejszín, tej vagy víz. Én főzőtejszín használtam hozzá.
- 3 citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag 400gr-os babapiskóta(nem fogyott el mind)
- fekete kávé 2 adag
- kevés tej
- 2 adag rumaroma
A piskótát tortaformába tettem, kevés rumaromás vízzel meglocsoltam, majd egy réteg krém került rá. Aztán a rumaromás kávés tejben megforgattam gyorsan a babapiskótát, hogy nagyon ne szívja meg magát és rárétegeztem a krémre. Újabb krém, babapiskóta réteg, ezen a tortán éppen 3x, majd krém a végén és beborítjuk a kakaós piskótával. Ugyan így a felső(kisebb) tortával is megcsináljuk.
Ha elkészültünk a rétegezéssel, akkor legalább egy napot hagyjuk hűtőbe és utána vegyük le róla a torta gyűrűt! Én csaltam egy kicsit, mert mikor újra habosítottam a robotgéppel a krémet, akkor 3 csomag zselatin fíxet is tettem bele, ezzel garantálva azt, hogy a krémnek kellő stabilitása legyen.
Majd 500ml HULALA tejszínt felvertem és körbe kentem a tortámat, miután összeállítottam és ráraktam a felső réteget is.Körbe raktam a csokirudakkal. A rudak 1,1 kg derby csokit emésztettek fel. :) Érdemes előtte neki fogni és az elkészült rudakat hűtőben tárolni a felhasználásig. :) Az emeleletes torta összeállítását részletesen Edit tortasulijában megtaláljátok vagy a lentebbi tortánál....azt hiszem ott leírtam. :))
Már nem volt sem időm, sem kedvem fondant tortákat gyártani, így gyorsan rögtönöztem egy kis élő margarétával. Bár anélkül is elment volna. Nem tudom mi lesz a következő póbálkozásom, de majd rávetem magam az internetre a napokban és kitalálom. Úgyis jön Hanna szülinapja, kell valamit sütnöm. :))
gyönyörű:)
VálaszTörlésGyönyörű lett! tervezem, hogy én is csinálok ilyen rudakat!
VálaszTörlésAztaaaaaaa ♥
VálaszTörlésKicsiKató, szandaDEE és Reni! Köszönöm a dicséretet! Egész hetes "szülés" volt, de ami elszomorított, hogy ma, ahogy összeállt az egész annyira örültem, majd 10 perc alatt egy rom lett csak belőle. :)
VálaszTörlésSzia haNa!
VálaszTörlésNem tudom megállni, hogy itt is meg ne dicsérjelek!
Remek, csuda szép tortát sikerült "összehoznod". Itt a menetet is elovadtam, hát nem volt egy egyszerű játék, de a végeredmény láttán, megérte...
Gondolom az utolsó morzsáig elfogyott....
Kár, hogy ezek "múlandó" alkotások...
Puszi: Teri
nagyon-nagyon gratulálok a tortádhoz! eszméletlen szép lett! Ilyen alkotások láttán lesz kedve az embernek kipróbálni és megpróbálni hasonlót készíteni!
VálaszTörlésHa negyed ilyen szépet készítenék, én már annak is örülnék!
Ki fogom próbálni!!!
Ügyes vagy nagyon!
Kricky! Elfogadom a dicséreted, de te annyira szerény vagy! Szoktad te látni, hogy te miket alkotsz????? :D :D
VálaszTörlésTeri! Itt is, neked is köszönöm még egyszer! Örültem neki, mert olyan lett, amilyennek megálmodtam és a belseje is, amit elképzeltem. Csak a végén már csömörük volt a csokirudaktól. Mondtam, hogy milyen kár, hogy nem lehet elmosogatni és eltenni egy későbbi tortára is. :))))))
VálaszTörlés