Hát igazából nem sok izgalmasat tudnék ehhez a recepthez írni. Két kakaós piskóta lap közé tiramisut teszünk, behűtjük és kész a "varázslat". :)) De azért mivel ez egy receptes oldal, ezért a hozzávalók nagy vonalakban:
- 2X5 tojásos, kakaós, vizes piskóta (5 tojás fehérje+5 ek víz+10 ek cukor, ezt habosra verjük+5 tojás sárgája+8 ek liszt+2 ek kakaó)
- 3 nagy doboz lecsöpögtetett tejfölből házi krémsajt
- 1 citrom reszelt héja
- 3db tea vaj
- 50dkg porcukor
- 3-5 ek tejszín vagy tej vagy víz
- csipet só
- 1 rumaroma
- 1 csomag(400gr) babapiskóta
- 2 adag kávé+2 dl víz
A puha vajat az apránként hozzáadott porcukorral, tejszínnel, csipet sóval habosra kikeverjük, majd beletesszük a citrom héját reszelve. Végül a házi krémsajtot avagy ennek hiányában 50-70 deka mascarpone sajtot. A kávét, vizet, rumaromát összekeverjük és egy kevés eleggyel az egyik kihűlt piskóta lapot(kb. 37x 32 cm-es) meglocsoljuk kicsit. Aztán a krém fele kerül rá és erre jön egy sor kávés-rumaromás dologban kicsit átitatott babapiskóta réteg. Majd a krém maradéka és erre a második lap kakaós piskóta. Én a maradék rumaromás dologgal még meglocsoltam a tetejét. Legalább egy napot kell hogy hűtőben álljon, mert igazán akkor érnek jól össze az ízek és lesz jól vágható a krém állaga.
Én a magam részéről még 3 tojás sárgáját+3 tojás felvert fehérjét a krémbe kevertem, de a szalmonella vírus miatt, csak bátraknak ajánlom! :)))
A tetejét nem szórtam meg sem porcukorral és nem kapott csokimázat sem, mert cukros családtagok is ettek belőle....rájuk való tekintettel mellőztem.
Irtó jól néz ki! Nekem sosem volt még ilyen szép!
VálaszTörlésNagyon jó ötlet benne a babapiskóta! Tetszik! :-)
VálaszTörlésDia! Köszi! Állni kell hagyni legalább 1 napot!! A szélét megvágtam én is pár óra múlva és undorítóan folyt a krém minden felé..elkeseredtem. Aztán másnap...maga volt a tökéletesség! :D
VálaszTörlésMargitka! Köszi neked is! Én azt hittem így kell csinálni.:)) Nem néztem utána, hogy másnál mi a "tiramisu szelet", saját fejem után mentem...mint mindig! :D
VálaszTörlés