Nagyon kezdeti fázisban vagyunk a diétát illetően és igazság szerint kaptunk 1 hét haladékot is, de úgy döntöttem, így a biopszián átesve, hogy eredményeket ez már nem befolyásol, hát kezdjük szoktatni a gyereket az ízekhez, magamat meg újabb technikákhoz, hogy mire jövő héten azt mondják, hogy start, ne akkor kezdjek ismerkedni az alapanyagokkal. Így ma nagy felindulásomban vettem egy kiló kukorica-, és rizslisztet és ebből a két alap lisztből próbáltam valamit kihozni. Féltem, mert annyit hallottam már diétázótól, hogy nagyon rossz ízűek, nagyon bodagok és nem lehet ugyan olyan szép dolgokat sütni belőlük, mint a sima lisztes ételek... Meglepődtem, hogy mennyire nem így van!! Pedig nem használtam semmi extrát, a kukorica lisztben csak szódabikarbóna van, még a rizse változatban HAAS sütőpor. Tehát akkor a kukorica piskótám
INNEN:
- 4 tojás
- 16dkg kukoricaliszt
- 16 dkg cukor
- szódabikarbóna, só (amit én elfelejtettem belőle)
A tojássárgákat a cukor 2/3-val habosra keverjük, a tojás fehérjéből csipet sóval és a maradék cukorral habot verünk. A szódabikarbónás kukoricalisztet a cukros-sárgájás krémbe keverjük és a tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük. Ilyen lett a teteje:
És ilyen az alja:
Szépen feljött a piskóta, nem púposodott fel, nem esett utána be a közepe. És ez a 4 tojásos változat éppen akkora egy normál tortagyűrűben, hogy szépen ketté lehet vágni...már méretileg, a magassága meg engedi. De hogy az állaga is így akarja-e, az majd holnap elválik! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!