Ennek a keksznek az íze a rég múlt idők Albert kekszét idézi nekem. Alapvetően az egész úgy indult, hogy volt egy almás lepény recept egy kedves ismerősömnél
Helginél. Ki is próbáltam az almásat, de maradt ki a tésztából, zacskóba raktam és eltettem a hűtőbe. 2 nap múlva került a szemem elé, gondoltam nem dobom ki, kinyújtottam egész vékonyra és kisütöttem. Kb. 10-15 db lett belőle és majd nem ölre mentünk érte. :) Most készült egy egész adag! :)
Tehát a hozzávalók:
- 25 dkg Alfa-mix
- 15 dkg rizsliszt
- 15 dkg Emese süteménypor
- 1 kk szódabikarbóna
- 10 g vaníliás cukor
- 80 g cukor
- 2 tojás
- csipet só
- 25 dkg Ráma
- 1.5 dl tej
Tésztát gyúrok és 1 napra megint hűtőbe került a tészta. Rizslisztes lapon vékonyra nyújtjuk (nálam ez 2-3 mm volt), kiszaggatjuk és 180 fokra előmelegített-nálam légkeveréses-sütőben ropogósra sütjük. Mivel vékonyra kell nyújtani ahhoz, hogy egy ropogós keksz állagot kapjunk, érdemes gyakran ránézni, nehogy megégjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!