2020. január 23., csütörtök

Hájas


Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • pici só (5-6gr)
  • kevés cukor (15-20gr)
  • 1 tojássárgája
  • 2 dkg élesztő  1dl cukros tejben felfuttatva
  • kevés tejföl (100gr) vagy olvasztott zsír 
Nem túl lágy tésztát készítünk belőle. Ha igényel még folyadékot, fehér borral vagy 10 %-os ecettel pótoljuk. Kelesztjük és addig elkészítjük a hájas kencét.


  • 40 dkg lehártyázott,  darált háj
  • 15 dkg liszt (én legutóbb csak 10 dkg-t tettem hozzá mert nem volt több) 
  • 3 dkg cukor
  • 1 dkg só
  • citromlé
A hozzávalókból egy lágyabb,  könnyen kenhető masszát kavarunk.

A tésztát vékonyra nyújtjuk,  megkenjük hájjal,  középre hajtjuk a jobb és bal szélét,  megkenjük ismét hájjal,  majd alulról és fekülről is a feléhez hajtjuk,  ismét vékonyan megkenjük,  majd az egészet félbe hajtjuk. 20-30 percet pihentetjük   majd kétszer,  de legalább még egyszer ugyan így megkenjük,  meghajtogatjuk. Az utolsó pihentetés után vékonyra nyújtjuk,  4 cm-es csíkokra vágjuk,  szilvalekvárt teszünk rá,  ráhajtjuk a szélét,  levágjuk,  tepsibe helyezzük,  megkenjük felvert tojással. Légkeverésen 180 fokra melegítjük a sütőt és pirosra sütjük. Melegen megszórjuk porcukorral.


A kikevert dupla adagos háj




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails