2020. december 1., kedd

Sajt puffancs

Ezt a gluténmentes finomságot Bettinél találtam. Nehéz abba hagyni az evését, a cölis kamasz is nagyon szereti, most is az Ő kérésére készítettük el. 


Hozzávalók:

250 ml tej

5 gr só

80 gr vaj

160 gr gluténmentes liszt (nálam most Mester Házi kenyérliszt) 

3 tojás

200 gr sajt

A tejet, a sót a vajat felforraljuk és hozzá keverjük a lisztet. Gyorsan összekeverjük még a tűzhelyen. 2-3 perc alatt elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről és hozzá dolgozzuk robotgéppel a 3 tojást. Hagyjuk kihűlni és a reszelt sajtot is elkeverjük benne. 

Habzsákba töltjük és szilkonos sütőpapíros sütőlemezre diónyi halmocskákat nyomunk és 180 fokra előmelegített sütőben, kb 20 perc alatt készre sütjük. Sütési idő alatt a sütőajtót nem szabad kinyitni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails