2009. április 25., szombat

Krumplis pacsi


Ez alapvetően spórolásból elkövetett kaja, bár régen anyukám sokat csinált ilyet és szerettük. Ez a változat konkrétan a kimaradt krumplipüréből készült(margarinnal és tejjel kikavarva). Tehát maradék krumplipüré(kb. szűk 1kg volt a mennyiség), 2 tojás vagy 1 ha már spórolunk és annyi liszt, amennyit ez felvesz, hogy sem nagyon laza, sem nagyon kemény tészta ne legyen. Kiolajozott asztal vagy munkalapra borítom, kb. ujjnyi vastagra elnyújtom és forró olajban kisütöm. Magában is finom, de igazán lekvárral megkenve a legtutibb. :)) Tegnap nálunk pl. ez volt a vacsora, az előző napról kimaradt püréből. Mert a mottónk: Ha csak lehet, semmit ne dobjunk ki, ha nem hasznosítsuk újra! :))

3 megjegyzés:

  1. Ez biztos nagyon finom. Légy üdvözölve a csapatban :-)

    VálaszTörlés
  2. Cukroskata szia! Tényleg finom és nem szeretek kaját kidobni.

    Köszönöm üdvözlő szavaid is! :))

    VálaszTörlés
  3. Nekem a pacsi nem mindig sikerül: kőkemény lesz a sok liszttől mert ugye amennyit fölvesz annyit belerakok. Biztos van még valami amit tudni kellene hogy jól sikerüljön, és hogy ne vegyen föl annyi lisztet.

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails