Hozzávalók:
- 3 doboz mascarpone sajt
- 2 csomag 400gr-os babapiskóta
- 2 dl feketekávé
- fél üvegcse rumaroma
- kb. 1 dl tej
- 2 csomag vaniliás cukor
- 8 tojás
- 10 evőkanál porcukor
- 2 csomag zselatin fix
- egy másfél-2 cm vastag piskóta lap
A 8 tojás sárgáját a 10 kanál cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vaníliás cukrot a 3 doboz mascarpone sajtot és simára keverem. A 8 tojás fehérjét felverem kemény habbá. Mielőtt a habot és sajtos anyagot összekeverjük, a sajtos felébe belekavarom a 2 csomag zselatin fixet, utána hozzákeverem a felvert tojásfehérjét. Egy 26 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába egy piskóta lapot teszek(én most kivételesen boltit használtam és kb. másfél cm-t körbe levágtam belőle, így ugye kisebb, mint a tortaforma) és körbe teszem babapiskótával a tortaforma szélét. Aztán a kávét(ebbe is teszek egy kevés cukrot) rumaromát, tejet összekeverem és a babapiskótát egy pillanatra belemártom és kirakom a tortaformát. Majd rákerül a krém 1/3-a. Újabb piskóta, krém, piskóta, a tetejére krém kerül. Én cukrozott kakaóporral szórtam meg, de az nem jó, mert megolvad rajta a cukor és vizet dob fel a tetejére. Javaslom, hogy a kakaóporozást és díszítést a tálalás előtti percekre hagyjuk. Hűtőben állt kb. 1 napot és gyönyörűen megdermedt a krém is és könnyen szelhető lett...na meg finom! :))
Ó, nagyon köszönjük! Tegnap is ez volt a téma, hogy mikor készítek már ilyet. Mondtam Kittinek, hogy még nincs recept, várjál türelmesen.
VálaszTörlésKöszönöm a receptet még egyszer!!!
parece deliciosa:)
VálaszTörlésPont egy ilyen receptre vágytam.
VálaszTörlésAlig várom, hogy elkészítsem.:)
Köszi: Timmy
Timmy! Örülök neki! :))
VálaszTörlés