2010. július 13., kedd

Kakaós kalács vegyesen

Utódaim ágyba terelgetése után jön a recept is! :))
Ahogy ígértem, jöttem. :)) Nos, a vegyes mivoltát ennek akalácsnak az adja, hogy variáltam a receptet a kivitelezéssel. Moha konyhájában csodás dolgokra bukkanok, így ott találtam meg a csíkos kalácskoszorút is. A gyerekeim oda vannak a méreg drágán árult francia pékes kakaós kalácsért, ami valami gyenge másolata már kinézetre is annak, amit Mohánál találtam. Így kedvet kaptam, gyorsan kipróbáltam, DE... Az hogy inkább elterült a tésztám, mint felfelé kelt volna, csak egy dolog. De nem lett olyan az íze sem, mint az reméltem. Valahogyan a gyerekeknek sem jött be és kérték, hogy inkább a bevált hokkaidó kalácsot süssem inkább. Így kipattant az isteni szikra fejemből, hogy "hokkaidó tészta Moha fonással ötvözve és szögletes gyümölcskenyér formában megsürtve sej, de nagyon jó lenne!" :)) És a szegény asszony majd nem legkisebb leánya szerencsét is próbált. :))
Komolyra fordítva a szót, a kenyérsütőmbe bedobáltam a hokkaido kalács tartozékait-itt nálam ismegtaláljátok bal oldalt kilinkelve-majd mikor a dagasztó program végzett, akkor jött Moha. :))
"A kakaó kivételével a hozzávalókból géppel tésztát dagasztok, lágyabb, tapadósabb legyen. Kettéveszem és a felébe beledagasztok két evőkanál kakaót, amit kevés vízzel elkeverek.(Én a magam részéről lusta vagyok és béna, így nem lett homogén az első próbálkozás sem a kézzel kakaó belegyúrás terén, így azt az adagot visszadobtam az üstbe és megjárattam a kakaóporral a 15 perces programon.-haNa)
Duplára kelesztem mindkettőt egy óra alatt, majd 2-2 részre osztom. Kinyújtok egy fehér tésztát kb. 20 X 40 cm-es téglalappá, egy barnát is ugyanígy és azt a fehérre teszem. Összenyomom őket és mint a beiglit, feltekerem. A másik két tésztával is így járok el, a két kígyót összetekerem, koszorút formálok belőle, a végeket összenyomom.
Sütőpapíros tepsin(nekem itt jött képbe a szögletes forma-haNa) hagyom megint kelni kb. 45 percet, a kelesztés félidejénél egy éles késsel bevágom az íveket.
Lekenem egy kevés vízzel elkevert tojássárgával és előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt megsütöm. Rácson hagyom kihűlni."
Mit ne mondjak...öltek érte az utódok és az utolsó morzsáig elfogyott! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails