2010. október 4., hétfő

Gyümölcs leves

A hirtelen beköszöntött ősszel nem hiszem, hogy éppen a szezonja lenne a hideg gyümölcs levesnek, de ráéheztünk és elkészült. Semmi nagy titok nem rejlik a dologban és mi így szeretjük:
  • 6-8 db  alma
  • 1 konzerv barack
  • 1 csomag mazsola
  • 2-3 db banán
  • egy kevés fagyasztott ribizli
  • egy nagy pohár krémes tejföl
  • 1 csomag vaníliás puding por
  • cukor, só, fahéj, szegfűszeg
Egy jókora fazékba vizet teszek fel. Elsöbb csak 2 liter körüli mennyiséget. Ebben összeforralom a cukrot, pici sót, őrölt vagy éppen rúd fahéjt, szegfűszeget és mazsolát. Ha ezzel készen vagyunk, akkor belekerül a meghámozott, összekockázott alma. Puhára főzöm, mert a többi alkotója már ugye puha. Kikavarom a vaníliás pudingot a tejföllel+1 púpos ek. lisztet. Hideg vízzel hígítom és csomómentesre keverem. Belekerül a többi gyümölcs és folytonos kevergetés mellett a tejfölös habarás is. Összeforralom, ha még kell, akkor édesítővel édesítenem. Behűtjük ízlésnek megfelelően és fogyasztható.

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Én most láttam meg ezt a receptet és szerintem kiváló, és ezért még ma elkészítem. A férjem és a lányom lesznek a kritikusok, ha náluk bejön akkor mindenkinek csak ajánlani tudom. Ha elkészítettem akkor írok még véleményt és megosztom tapasztalatomat a receptel kapcsolatban. Köszönetem fejezem ki a recept feltöltőjének.


    Eni voltam!

    VálaszTörlés
  2. Eni köszi! Szerintem nem fogtok csalódni! És várom a beszámolót, hogy a nagy kritikusaid mit mondtak róla! :))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails