2010. december 27., hétfő

Kakaós csiga másként

A gyerekeim oda vannak a fornettis és minden arra hajazó csmegéért. És ugye ennek valami leveles vajastészta az alapja. Az sem titok sokaknak, akik járnak a kék-sárga multiba vásárolni, amit Gianni reklámoz, hogy néhány hete brutál nagy akció volt egy szombati napon a fent nevesített mirelit tésztára. Nem tulzok, hogy a rekeszes fagyasztó szekrényünk legalább 2 kosara ezzel a termékkel lett tele. :)) Sütöttem is gyorsan kakaós csigát, had örüljenek a lúrkók és mi is annak, ha marad nekünk is kóstoló. ;)
Ha nem negyüzemi a fogyasztás, akkor 1 csomag leveles tésztát szoba hőmérsékleten kiengedünk, majd 2 mm vastagra kinyújtom lisztezett felületen. A tetejét megkenem bőven olvasztott margarinnal és erre szóróm a szokásos porcukor, kakaópor és kb. 2 evőkanál liszt keverékét. Szorosan feltekerem, éles késsel ujjnyi vastagon felkarikázom, sütőlemezre rakom és közvetlenül sülés előtt lepermetezem vízzel. 170 fokos sütőben addig sütöm, még szép színe nem lesz. Közben javasolt legalább 1-2x vízzel megpermetezni, majd ha kivettük a sütőből ismét, majd tányérra rendezni, esetleg ha van időnk és gyorsabbak vagyunk mint a gyerekeink, akkor porcukorral meghinteni. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails