A gyerekek kirándulni voltak nem rég az apjukkal és betértek egy vendéglőbe ahol "valami ragulevest ettek", amit persze itthon is követeltek rajtam. Mivel annyi kiderült, hogy fehér raguleves volt, így én a magam eszétől a tárkonyos ragulevesre tippeltem. Ma ez készült.
Hozzávalók:
- egy szép nagy csontos csirkemell - vagy filé, ha nem akarsz vele bajlódni, csontozni
- egy kis csomag mirelit borsó vagy friss, ha éppen szezonja van
- 2-3 közepes szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- kicsi zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld - vagy akkor gyökérrel együtt, de nálunk nem eszik a gyerekek
- só, bors, morzsolt tárkony
- habaráshoz 1 nagy poharas tejföl és 2 ek. liszt
A csirkemellet kicsontozta, összevágtam apró kockákra. Kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam a zsenge mirelit borsót, sárgarépát, petrezselyemzöldet, fűszereket. Beledobtam a vöröshagymát, a zellert és egy kicsit még pirítottam együtt, majd felöntöttem vízzel. Mikor felforrt, a habját ügyesen leszedtem és készre főztem. Közben a tejfölt, lisztet kikavartam és készítettem egy tojásból tésztát, amit keményebbre hagytam és a levesbe reszeltem. Majd mikor újra rottyant, akkor behabartam( elsőbb csak kevés leveslével hígítottam a habarásom, majd addig adagoltam óvatosan a leveslevét hozzá, még elég híg nem lett, hogy folytonos kavargatás mellett a leveshez önthettem). Ebéd után bezsebeltem az elismerő dicséreteket a gyerekeimtől, mikor kérdeztem, hogy "na volt olxan, mint az éttermi?" Azt mondták, hogy "Nem, mert annál százszor jobban ízlett nekik". :))) A második féle egy kis pulyka fasírt volt, arról majd holnap teszek be képet. Nem is annyira fasírton lesz a hangsúly, hanem a tálaláson. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!