A megformázott tésztát remekül lehet éjszakáztatni a hűtőben, reggel pedig hideg sütőben kell kezdeni a sütést. Nagyszerű tízórai lesz belőle.
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 1 ek. cukor
- 1 tojás
- 120 g tejföl
- kb. 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg puha vaj
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 1 ek. liszt
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe készítettem, majd a dagasztás programon egy nem túl lágy, jól nyújtható tésztát dagasztottam. A kikapcsolt gépben hagytam pihenni kb. 20 percig.
Míg pihent kikevertem a puha vajat a liszttel.
Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra nyújtottam, majd megkentem a lisztes vajjal. A rövidebb oldalától kezdve feltekertem mint egy beiglit. Kettévágtam és egy ruhával letakarva hűvös helyen pihentettem kb. 2 órán keresztül.
Lisztezett deszkán egy-egy 1-2 mm vastag, kb. 30 cm széles téglalapot nyújtottam belőlük.
Pizzavágóval háromszögekre vágtam, csak úgy szemre osztottam fel őket. Sajt és sonka került rá.
Sütőpapíros tepsin ismét duplájára kelesztem.
(A sütőpapíros dolog fontos, mert a sütőlemezre nem tettem és az oda is ragadt kicsit!-haNa)
Felvert egész tojással lekentem a megkelt kifliket, tetejüket reszelt sajttal megszórtam és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Ha már nem tudod, hogy írják azt a nyamvadt croissant-t, legalább másolni tudnál...
VálaszTörlésAz ég áldja meg az ilyen kedves hozzászólókat. Bizonyosan jó nevelést kaptak és társadalmunk hasznos tagjaivá válnak ők és leendő gyermekeik is. Kedvességük mélyen megérinti embertársaim szívét és a receptet megosztó személyét is. Írjál még kérlek kedves teaker vagy akármilyen nevű valaki is vagy. Bontakoztasd ki a mondandódat mert ennek a két mondatnak amit szíveskedtél ide agyatlanul bejegyezni semmi értelme hiába is keresem. Sok eszed az nincs sajnos ez elég egyértelműen látszik, szerencsére a remény hal meg utoljára. Vera
VálaszTörlésVera! Nem hiszem, hogy örülnék Teakert jövőbeni látogatásának.... :)))
VálaszTörlés