2011. február 6., vasárnap

Levezetés gyanánt

A hétvége nagyon sűrűre sikeredett a tortázás szempontjából. Lentebb ugye a pöttyes-, a SpongyaBob-, és a kamionos torta és készült még egy lila torta a barátnőméknek is, akik itthon voltak Írországból. Egy helyes kis zsúr torta, meglévő fondant díszekből és fondant borítással, de mivel éjszakába, sőt hajnalba nyúló volt a beszélgetésünk (ez idő alatt raktam össze a tortát) a végeredmény lefotózása elmaradt. Szóval unásig sikerült most tortáznom, egy kicsit el is ment tőle a kedvem, ha őszinte akarok lenni. De ha már ennyi tortát gyártottam másoknak és a családom elég jól tolerálta idegbeteg kirohanásaim a finisben :) így megérdemeltek ők is, mi is, egy tortát. Ez a maradékok feldolgozását jelentette és lett belőle egy feketeerdő torta. :)) Nem volt időm és kedvem már díszítgetni, csoki sem volt itthon, hogy reszeljek a tetejére, de megvágtuk így és nem reklamált senki a csoki reszelék hiánya miatt! :))
 Maga a torta így készült:
2 lap, egyenként: 4 tojásfehérje, 1ek víz, 5 ek cukor kemény habbá verve. Bele kerül a 4 tojássárga is, majd 3 ek liszt, 1 ek keményítő, 1ek holland kakaópor. Tortagyűrűben-26cm-es-sütöm.
Középre: 3 tojásfehérje. 1ek víz, 4 ek cukor kemény habbá verve, bele a 3 tojássárga és 2ek liszt, 1ek keményítő, 1ek holland kakaópor.
A krém: Mivel maradék feldolgozása volt, így nem volt meggylevem, csak maga a magozott meggy. De volt itthon meggy aromám, így:
  • 6dl vizhez hozzá adtam egy kis üvegcse meggyaromát
  • amit 2 csomag vaníliás pudinggal és
  • 8-9 ek cukorral sűrűre főztem
Mivel ennek köze nem volt a rendes meggyléhez, ezért még kellett csalnom hozzá egy kis citromsavval, némi cukorral, hogy megközelítse azt az ízvilágot, amit a meggylével kapunk.
Felvertem kb. 4-5 dl hulalát kemény habbá, majd habzsákba töltve a meggyzselé utánzatot és a habot, felváltva használva őket, betöltöttem a lapokat. Minden rétegre gazdagon került kimagozott meggyszem.
A maradék hulalával körbe kentem a tortát, a tetejét is, a szélére habrózsákat nyomtam.Mivel elfelejtettem, hogy a habrózsákat még meggyszemekkel kell díszíteni, így maradt a hamis meggykrém és egy-egy pötty került a hab tetejére. :) 

Ez pedig a torta belseje:

2 megjegyzés:

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails