A tészta hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 1 mk. só
- 3 ek. cukor
- 1 tojás
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
A tésztát a 30 perc letelte után kb. fél cm vastagságúra kinyújtom, 2 cm-es csíkokat vágok belöle és elkezdem feltekerni a "sütőgurigára" :)) kicsi rést hagyva közte. Ha feltekertük, akkor kicsit meggörgetjük az asztal lapján és a rések már el is tűnnek. A maradék olvasztott vajjal/margarinnal megkenjük a tésztánkat és tálcára szórt cukorban megforgatjuk a tésztánkat és előmelegített sütőben , lehetőleg grill üzemmódban, hármasával sütőlemezre helyezve (javasolt a sütőpapír terítése a lemezre!) odafigyelve megsütjük. Gyorsan megpirul, tehát 2-3 percenként forgatva az egészet körbe caramellizáljuk. Ha kész, akkor pár percet hűlni hagyjuk, majd könnyedén leválasztható a kész kalács a gurigákról. Ilyenkor még melegen, meg lehet forgatni ízesített cukorban is, de anélkül is remek csemege. :)
Nagyon guszta, Limaránál már szemeztem ezzel a recepttel, már gyűjtöm hozzá a papír gurigákat! Te is sütőben készítetted?
VálaszTörlés