2011. május 5., csütörtök

Abált szalonna, kezdőknek is! :)

Nem éppen disznóvágások idejét éljük, de az egyre magasabb élelmiszer árak arra sarkaltak, hogy valahogyan csökkentsek ezen a kiadáson is. Elég nehéz ügy, de it volt pl. a szalonna. Többnyire az erdélyi szalonnát vettük boltban és ahhoz képest, hogy szalonna, elég drága. Viszont szeretjük és egyik másik gyerek is. Még nem a nővérem javaslatára, vettem hentesnél szép, húsos hasa szalonnát.1kg 500-650 ft között van és mondjuk fél kg-ból mi vígan elcsemegézünk egész héten egy kis ecetes pepperoni paprikával pl. vagy uborkával. Nem mindegy és magam készítem, tudom, hogy mi kerül rá és hasonlók. Elkészítése annyira egyszerű, hogy akár még egy nagyobb gyerek is el tudja készíteni:
A szalonnát beírdalom széltében-hosszában, de nem túl mélyen. Felteszem egy nagyobb edényben főni. Én szoktam hozzá tenni kevés sót és fokhagymát is. Addig főzöm, még a bőrén is könnyen átmegy a húsvilla. Akkor kiveszem, lecsöpögtetem és azonnal megsózom a felületét. Kerül rá még kevés őrölt bors, zúzott fokhagyma(én elég bőségesen szoktam rá tenni, de ez ízlés szerinti mennyiségben kerüljön rá)és bedörzsölöm őrölt pirospaprikával körben a külsejét, mindenütt. Gyakorlatilag a teendőnk ennyi, már csak meg kell várni, hogy kihűljön és fogyasztható!

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és szeretjük nagyon mi is. Általában ha csinálunk mindig megrontom a gyomrom vele mert nem tudom mennyi az elég és a fokhagyma elég nehéz a gyomromnak.

    VálaszTörlés
  2. Hú ez a szalonna,amilyen étvágyam van,biztos híznék néhány kilót!!!jó sok kovászos uborkával!!! friss kenyérrel,csak az orvos meg ne tudja!!!

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails