2011. szeptember 25., vasárnap

Birsalma kompót

Birsalma szezont élünk! :)) Igazság szerint, én minden formában szeretem ezt a nyersen fanyar gyümölcsöt. Mindegy, csak birssel kezdődjön.. :) Birsalma kompót, birsalmasajt, birsalma lekvár... :) Nővéremék hoztak egy vödörnyit, gyorsan készült belőle egy nagy lábas kompót. Gondoltam az nekem bőven elég lesz, mert a férjem is úgy nyilatkozott, hogy ő nem szereti, a gyerekeim is elzárkóztak a birs kompót gondolatától. Megfőztem pucolás után egy kevés cukros, fahéjas, szegfűszeges vízben. Jaaa, a csipet sót ki ne felejtsem! :) Persze, hogy nem bírtam kivárni, hogy meghűljön, már melegen neki estem. Haza ért a középső gyerek, ő csak kér, majd tagadja annak gondolatát is, hogy azt mondta volna, hogy nem szereti. Majd a végén maradt egy kompótos tálkával. Haza ért a családfő és eltüntette a maradék kompótot is. Kérdésemre, hogy nem azt mondtad Te is, hogy neked ugyan nem kell birsalma kompót és befőtt, az volt, :Hogy most úgy megkívánta és jól esett neki! :)) Még a végén konkurenciám lesz a 8 üveg birsalma befőttre télen???? :))

6 megjegyzés:

  1. Imádom én is a birsalmát kompótnak, de még nem láttam itt a környékünkön lévő boltokban!

    VálaszTörlés
  2. Pontosan erre készülök ma. Otthon vár egy nagy halom. Csak pucolni ne kellene. :)))

    VálaszTörlés
  3. Hajrá Petra, a célra gondolj! :))) Jó munkát!

    VálaszTörlés
  4. Éva! Pedig szerintem lassan le is érik. Itt legalábbis biztosan.

    VálaszTörlés
  5. Tényleg! Nálatok is hibásak és lepotyognak? Vagy ha időben leszeditek, akkor is elromlik?
    Nálunk ez van, de nagyon bosszantó:( Szeretjük a birslekvárt, kompótot, csak a 3/4 része gyümölcs már a fán tönkremegy:(

    VálaszTörlés
  6. Szia Roza! Köszöntelek én is nálam! :)
    Szóval az van, hogy ez a birs nem nálunk termett és a látszattal ellentétben az 1 diszperzites vödörnyi birsben talán csak 1-2 volt férges. Nővéremtől kaptam...ő meg valahonnan, de 1000% hogy bió! :)))

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails