A tészta hozzávalói:
- 3 dl víz
- 2 tk. só
- 2 ek. olaj
- 50 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 3 dkg élesztő
A tetejéből egy kicsit levágunk és egy helyes kis "táskát" kapunk, amit aztán kedvünkre tölthetünk meg. Nálunk hétvégén a csirkecomb volt nagyon akciós áron a baromfi boltban, így vettem 3.5 kg-ot belőle, amiből 10 db-ot (felső comb volt mind) félre tettem és most sült vacsira, a többit kicsontoztak, bőrét lehúztam és összecsíkoztam nem túl kicsit darabokra. Egy csomag Lucullus gyros fűszerkeverékkel megszórtam meg egy kevés olajjal összegyúrtam, hagytam fél órát pihenni és megsütöttem. Mire elfövi a levét és sülni kezd, meg is puhul a hús. Addig még a hús készült, elkészítettük a zöldségeket a gyerekekkel. Az egyik uborkát karikázott, a másik hagymát pucolt én paradicsomot karikáztam fel és káposztát szeltem és nekem jutott a könnyes feladat,a hagyma felvágása is. :) Készítettünk még egy nagy doboz joghurtból 2 féle öntetet is, az egyik ezersziget volt a másik csak egy kevés fokhagyma port és sót kapott és kész is volt a fokhagymás öntet. És neki ültünk és elég rendesen belaktunk gyrosból....
Ismételten köszönjük Limara! :))
Nagyon guszta, különösen megtőltve fincsi lehetett! Már láttam sok helyen ezt a fajta tésztát de még nem próbáltam ki, pedig nagyon jó lehet!:)
VálaszTörlésNagyon guszta, imádom a pitát!
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük Mária, de mostanában inkább nem a zsebes, hanem a feltekerős változatot készítjük. Oka: a gluténmentes változat így egyszerűbb. :)
VálaszTörlés