Most beszéltem az aszisztens néninkkel... Már papír is van róla, hogy Hanna értéke az őszi 82-ről 14.4 talán (felsorolta mindannyiunkét és közel azonos értékek voltak, így belekeveredtem kicsit), de az elfogadható 50-es érték alatt van jóval. Viszont a családszűrés erdeményén meglepődtem. A szűk családból-apa,anya,testvérek-senki nem gluténérzékeny!! Akkor honnan, kitől???
Akkor gondolom örültél nagyon hogy a kislányod jól reagál a nem mindennapi étkezéshez! Szerintem ez nem öröklött, azt mondják hogy ezt már a mai világ okozza ugyanúgy mint az egyéb allergiát!
VálaszTörlésTovábbi jó sütés-főzést és gratulálok Neked és a kislányodnak is hogy ennyire fegyelmezett az étkezéssel kapcsolatban!
Éva! Persze, hogy örültem, bár azóta vegyesek az érzéseim. Az jutott eszembe, hogy akkor is negatív eredmények születtek volna, ha ősszel rögtön leveszik a vért mindannyiunktól?? Mert hogy ez így már nem valós eredmény...szerintem, mert gluténmentesen főzök, mindenki azt eszi. Gluténmentesen sütök és mindenki azt eszi. Gluténmentes felvágottakat és minden mást veszek, hogy ne legyen véletlen sem kavar és mindenki azt eszi. Csak az a nagyon kevés kenyér ami megmaradt nekünk többieknek gluténosnak...
VálaszTörlésAmi meg a másik felét illeti. Sajnos egyenesági rokonok örökölhetik, tehát a neten is a legtöbb helyen így beszélnek róla és direkt rákérdeztem orvostól is és ő is azt mondta. Nem véletlen a családszűrés sem éppen ezért. Amúgy az biztos, hogy a LÉ fehér társadalom betegsége főként. Ázsiában és fekete Afrikában szinte alig ismerik, mert ott sok rizst, zöldséget és gyökereket esznek, a búza ott nem tradícionális gabona az étkezésükben....