2012. március 4., vasárnap

Mazsolás Mantler kalács

A Mantler liszt tasakján volt a recept, gondoltam kipróbálom. Hááát, nem az a búzalisztes foszlós mazsolás kalács, de ehető kategória. :)
Hozzávalók:
  • 50 dkg Mantler liszt
  • 350gr víz
  • 150gr cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg mazsola
  • 2 db tojás
  • 7gr só
  • 1 csomag élesztő (4.2 gr)
  • citromhéj
A hozzávalókat összedolgozzuk, sütőformába tesszük a masszát, a tetejét vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk, kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük, majd 180-200 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails