2012. március 9., péntek

Zsemlesütő

Mivel nagyon sokan megkerestek privátban a gluténmentes zsemlék kapcsán, de legfőképp a zsemlesütő miatt, így kap egy postot a dolog. :)) Ez persze nem jelenti azt, hogy nem írhattok akár a témával kapcsolatban az email címemre. :)) Szóval az én zsemlesütőm története nagyon rövid. Amit Ti is tapasztaltaok, hogy a muffin sütős nem olyan formájú, kicsi, nem hasonlít a tényleges zsemlére, rosszabb esetben beleragad a sütőformába, mégrosszabb esetben a kapszliba/ra is, ha meg sütőlemezen készítetettem, akkor csak szétterült lapos valami lett, nem szép magas zsemle. Nem szeretem a kudarcokat, és ha konyha, kaja, akkor maximalista vagyok, szóval nehezen viseltem a zsemle okozta kudarcokat, így egy szép nap a nyakamba vettem a várost és elindultam valami olyan alkalmatosságot keresni, ami hasonlít a zsemlesütésre alkalmas eszközre.
Nem tartott sokáig a keresgélésem, a valamikor Minden 100 ft-os bolt, mostani nevén Goods Market-ben találtam ezt a sütőformát. Ami 1200-1300 ft-ba került, teflonos.
Zsemlesütésre teljesen alkalmas, de nem tudom a becsületes nevét, mert ez az egy darab volt, a ragasztó meg le volt róla szakadva, így meg sem tudtam nézni, hogy az eredeti funkciója az alkalmatosságnak. Ahogy néhányatoknak már leírtam, ahogy látható, 6 lyukas, az egész mélyedés nem több 1-1.5 cm-nél. Szóval javaslom, hogy nézzetek szét ezen boltok valamelyikében a muffin sütők, tepsik környékén, vagy One Euro-s boltban vagy ha van a közeletekben, akkor a Rossman is tartott időnként ilyen dlgokat is. Holnap elnézek a bolt felé, hátha érkezett azóta még ilyen sütő és legalább meg tudom nézni a nevét. Ha tudok új infót, akkor ide írom!

2 megjegyzés:

  1. Üdv mindenkinek!
    Én ezt a formát fánksütő néven vettem jó sok éve a Ferdinánd hídnál lévő TV Shopban.
    A fánk nem sikerült benne, ezért elraktam a szekrény mélyére. Kb. 1 hónapja, hogy GM- en élek, és eszembe jutott, hogy a zsömléknek pont jó lenne. Bejött!!!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!
    Milyen szerencse, hogy akkor megvetted! :))) Bár ha tv shopos, akkor gondolom nem volt olcsó. ;) A lényeg, hogy most a zsemlesütésed megoldott!

    VálaszTörlés

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails