2012. április 7., szombat

Gluténmentes diós zserbó

30 dkg Barbara kenyér és kelt tészta liszt
30 dkg Naturbit lisztkeverék
35 dkg Liga/Ráma
5 dkg porcukor
2 dkg friss élesztő
2 db tojássárga
pici só
Egy kevés tej, annyi hogy könnyen gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk. Én jó részt tejfölt használtam és még plusz egy kevés tejet.

Mindent összegyúrunk, az élesztőt sem futtatjuk külön és gyúrás után azonnal lehet nyújtani a 4 lapot. 
Az első cipót kinyújtjuk,rákerül a lekvár, amit szétterítünk a tésztán,
 majd a cukorral kevert darált dió, amit ne sajnáljunk a sütiből. :) 
Újból egy kinyújtott lap, majd cukros dió és legfelülre az utolsó lap, amire semmit nem teszünk. Villával megszurkáljuk a tésztát(aljáig átszúrjuk, hogy a gőz távozhasson belőle sülés közben) 
 majd addig sütjük 160 fokon, még a teteje szép barna színű nem lesz. 

Ha kész és kihűlt, akkor kiborítjuk egy lapra, átborítjuk egy másikra hogy a teteje kerüljön felülre és egy tábla gm étcsokit mikróban kevés olajjal megolvasztunk és a kihűlt tészta tetejére kenjük. Ha a csoki is megszilárdult, szeleteljük, de türelmesebb helyeken nem árt a sütinek, ha egy éjszakát puhul, érnek az ízek. :))
Én a tepsibe a biztonság kedvéért tettem szilikonos sütőpapírt, megkímélve magam attól a bosszúságtól, hogy esetleg nem jön ki a tészta vagy csak darabokban. :) 
Véleményem szerint nagyon jól sikerült süti lett ez is! :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails