Tehát akkor:
- 50 dkg FE-mini kenyérliszt
- 250 gr margarin
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 5 gr. szalagáré
- 2 csapott teás kanál só
- 1 csipet kenyérfűszer keverék
Szorgos gyerek kezek egy normál iskolai 10-es ecsettel szépen "kifestették" majd megszórtuk szezámmaggal, de lehet éppen szemes mákkal, lenmaggal vagy ezek együttes keverékével. Annyit még tapasztalatként, ha csak úgy megszórtam, akkor lepörgött róla a szezámmag, de most úgy készült, hogy a megkent pereceket a tojásos felével bemártottam a szezámmagba és az egészet betakarta.
A maradékot vagyis a perec formából kihullott 3 kis darabot pedig nem gyúrtam össze, hanem erős idegzettel sütőpapíros tepsire rendeztem és szintén átadtam a szorgos gyereknek tojásos átfestésre. :D
Ezek a kis falatok, alaposan átsütve, kiszárítva a legfinomabb falatok...ezt garantálom! :))) A formák kiszúrása közben azért akad lehulló darab is, amit összegyúrtam és gondoltam megpróbálkozom a grissinivel, amire volt már néhány kísérletem és lett mind kudarc is. De ez kéreeeem! Szavakkal le nem írható, ezt tényleg meg kell kóstolni! És ezt szerénytelenség nélkül mondhatom. És mind emellett nagyon jól formázható, sodorható a tészta is hozzá. ;)))
Nem látom, hogy betettél:)
VálaszTörlésSünmalac
Bal oldalt, gluténmentes receptek oldalak és ott az utolsó, Gluténmentes blog gyakorlatias tapasztalatokkal címen. :) De ha ragaszkodsz hozzá, átírom Sünmalacra! :D
VálaszTörlésDehogy ragaszkodom:)
VálaszTörlés