- 250 g Fe-mini kenyérpor (Nekem nem volt épp itthon, így Schar B-vel helyettesítettem)
- 125 g margarin
- 2,5 g szalalkáli
- 2 kávéskanál só
- 0,8 dl tej
- 1 db tojás
- a szóráshoz néhány kanál kenyérpor
- a perecek megszórásához elegendő köménymag
A perec formából kieső apró kis "hulladékokat" sem volt már kedvem újra gyúrni és szaggatni, így úgy ahogy kiesett a formából, kisütöttem és lett belőle jó kis "jutalom falat" a rosszaságnak. :)))
Nagyon elégett vagyok a tésztával is, bár a szalagáré ammónia szagát kihagytam volna, de messze a legjobb sós, amit gluténmentes időszakunk alatt készítettem. Készült így szezámmagos, sajtos perec és kis, egy falatos kréker.
Nagyon jól néznek ki:) sima liszttel is működik a recept szerinted?
VálaszTörléstrollanyu köszi!
VálaszTörlésFéltem tőle, mert volt már nagyon régen egy búzalisztes próbálkozásom, de az elég bénán sült el...a perecből pogácsa lett a végén! :D
De azt sem tudom, hogy ugyan ezekkel az arányokkal, de búza vagy más gluténes liszttel ugyan ilyen jól sikerülne-e. De megnéztem a google-t és úgy üsd be a keresőbe, hogy "perec recept" és aztán klikkelj a képekre. Ami ilyen forma, mint itt a gm, annak a képére rámész és ott a recept. Sokat találtam, válaszd a legszimpatikusabbat. :D Én is így teszek majd, mert jövőhétre az ovis ballagására szeretnék ilyen perecet sütni, gluténes változatban is, gondolva a többi gyerekre is! :)
Köszi:) Volt egy receptem de nem találom az ezer papírfecni között:)
VálaszTörlésSzia Era!
VálaszTörlésMajdnem sikerült felfalnom az egészet, amit hoztál a perecből és a falatkákból! Első osztályú lett!! Én is kipróbálom!! Köszi!
Szia Szilvi!
VálaszTörlés:) Örülök, hogy ízlett! Szerintem is fincsi lett. :)