Kép: Az érettségiző nagyom készítette, aki fotósnak készül tovább.;)
4tojásból sütöttem egy riszlisztes piskótát, hagytam kihűlni. Csíkokra vágtam, majd keresztben félbe és betöltöttem a krémmel.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingport
- 6 dl tejjel sűrűre főztem
- a végén hozzáadtam kb. 10-15 dkg cukrot (ízlés szerint)
- 10 dkg margarint kevertem bele mikor kicsit meghűlt (nem teljesen!)
A krémmel megtöltöttem tehát a piskóta lapokat, 3 rétegesre készítettem. Majd egy tálba raktam az adagokat.
Csoki máz/krém:
- 2 csomag kakaós pudingport
- 2 ek kukoricakeményítővel
- kb. 7-8 dl tejjel felfőztem
- majd beletettem ízlés szerinti cukrot (10-15 dkg), amit elkevertem benne
- kb. 2 ek kakaóport
- ha nagyon sűrű a krém, akkor tejjel kell még hígítani, annyira, hogy ne legyen nagyon híg sem, mert akkor eláztatja a piskótát, de nagyon sűrű sem, mert az sem jó és ne felejtsük el, hogy a puding ahogy hűl, még úgy sűrűsödik kicsit.
- fél üvegcse rumaroma is kerüljön bele! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!