Elkészítése:
Vettem egy szép darab bőrös malachúst illetve "szalonnát". Azt megmostam, letörölgettem, sóval alaposan bekentem mindenhol. Ugyan így tettem a fűszersóval, ami meg lehet hogy "gyalázat", de sült csirke fűszersóm volt csak itthon, így azzal is bekentem mindenhol. Kevés fokhagyma és lefedve egy napig pácoltam a hűtőben. Egy kicsit megabáltam vízben a szalonna darabokat, majd kiszedtem és annyi zsírt melegítettem, hogy a szalonna darabokat éppen ellepje. Majd átraktam a zsírba és lassú lángon lefedve sütni kezdtem. Akkor jó, mikor a bőre kezd hólyagos lenni és ha villával megütögetjük, érezhetően kemény, kopogós. Akkor kiszedtem és tányéron hagytam meghűlni annyira, hogy hűtőzhető legyen. Ahogy meghűlt teljesen fogyasztható.
Nem mellékes, hogy a "fincsi" hidegen sajtolt bolti zsírom volt csak itthon, ami ugye meg sem közelíti ízben a házi vagy "sült zsírt". Így ezzel az eljárással egy jó adag feljavított sertés zsírhoz is jutottunk, amit így, feltúrbózva már jó ízűen megeszik a család zsíros kenyérnek, paprikával, paradicsommal. :))
És nem mellesleg gluténmentes, ha a fűszerekre figyelünk!! ;D
Hogy mennyire igazad van ! Sokkal finomabb és nagyon guszta! A zsíroskenyér paprika, paradicsom társaságában pedig sokszor jobban esik számomra mint akármilyen fölvágott!
VálaszTörlésmost csinálom!!kiváncsi leszek milyen lessz:-)
VálaszTörlésKedves Gábor!
VálaszTörlésRemélem jól sikerült és ízlett. :)