Hozzávalók:
- 6 tojásfehérjét habosra kavarunk
- 15 dkg cukorral
- majd hozzáadjuk az összeszitált
- 15dkg darált diót
- 5dkg lisztet és
- 2dkg zsemlemorzsát valamint 1 csomag sütőport
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingport a
- 6 tojássárgájával és
- 7 dl tejjel csomómentesre kavarjuk és sűrűre főzzük folytonos kevergetés mellett.
- 25 dkg puha margarint habosra keverünk
- 20 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt vaníliás krémet. Két felé vesszük és az egyik felébe keverünk 5 dkg kakaóport.
A diós lapra kenjük a barna krémet, majd arra kerül egy réteg tejben kicsit megáztatott-szögletes-háztartási keksz. Arra a sárga krém, majd egy újabb réteg tejben áztatott keksz sor következik. A tetejére csokimázat készítünk, vagy 2 tábla tortabevonót kevés-1-2 ek. étolajjal-mikróban felolvasztjuk, homogénre keverjük és a kekszes rétegre öntjük, elsimítjuk.
Lehetőleg 1 éjszakát álljon hűtőben, hogy a keksz teljesen átpuhuljon és utána szépen szeletelhető.
Mivel van gluténérzékeny is a családban, így a diós alapban a lisztet átváltom gm lisztre(sütéshez-főzéshez verzió vagy Mix C-re) a zsemlemorzsát is kiváltom gm-re vagy elhagyom és annyival több lisztet adok hozzá. A sütőpor gm legyen, mint ahogyan majd a pudingpor is, így eddig teljesen glutén free! :) Volt, hogy sütöttem kekszet csak emiatt a recept miatt vagy legutóbb a diós alapra csak egy vaníliás krém( vagy lehet éppen a csokis is) került és arra egy kevés felvert HULALA hab, teteje megszórva kakaóporral. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!