Hozzávalók:
- 60 dkg lisztet összekeverünk
- 2 teás kanál sóval, majd belegyúrunk
- 40 dkg zsírt.
- 2 kis pohár tejfölt is!
NE PRÓBÁLKOZZUNK AZ AZONNALI SÜTÉSSEL! :)
Másnapra egy teljesen kemény, jól kezelhető massza lett belőle, amiből mindig csak annyit vegyünk ki, amivel épp dolgozunk, mert a saját munkánkat könnyítjük ezzel meg. Egy vékony ujjnyira kinyújtjuk, derelye metszővel bő fél cm-es csíkokra vágjuk, és keresztben is, ahogy szimpatikus. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal és köménymaggal megszórjuk, majd zsírpapírral bélelt tepsibe sorjázzuk és pirosra sütjük. Fontos, hogy legyen színe a tésztának, mert ha túl világosra hagyjuk, nem lesz finom ropogós!A fent említett adagból nekem 3 gáztepsi mennyiség jött ki. Süteményes műanyag tároló dobozban, a tetejét lezárva, még 2-3 hét múlva is ugyan ilyen finom ropogó. (Ezt megerősíteni nem tudom, mert nálunk 4 nap alatt elfogyott, viszont a recept "gazdája" már tesztelte ezt is!) :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Köszönöm az üzeneted, hamarosan olvasható lesz!