Sütöttem piskóta lapot a szokásos módon:
- 2 tojás fehérjéhez
- 1 ek. víz
- 2 ek cukor és mind ezeket kemény habbá verem
- 2 tojás sárgáját hozzáadom a kemény habhoz, tovább keverem, majd
- 2 ek lisztet is adok hozzá, ez éppen a Barbara sütéshez-főzéshez lisztje volt. Összedolgozom és csatos torta formában kisütöm.
A csoki krém a lentebb található dobos krém, amiben annyi csak a változtatás, hogy gm csokit és hozzávalókat használok. A hozzávalók és elkészítés ITT található meg és ugyan itt van a tetejének az elkészítése is.
A gyerek nagyon örült neki, a család is megette és nem maradt belőle. :))
Megvágva pedig így valahogyan nézett ki:
Ügyes vagy, nagyon mutatós a dobostortád!
VálaszTörlésMegkérdezhetem, mi az a gm csoki?
Köszönöm marisz!
TörlésA gm=gluténmentes Mivel a legkisebb gyerekem gluténérzékeny, ezért nem készíthetek neki olyan ételt, sütit, kenyeret, amiben a búza-,árpa-,zab-,rozsliszt van például. A speciális gluténmentes dolgokat rövidítjük így, hogy "gm", hogy ne kelljen mindig kiírni.
Egyébként tetszett az Eszterházy tortád, épp az imént néztem meg! ;))
szép lett a dobosod! :)
VálaszTörlésKöszi Kricky! :)) Bár nem az az íz, mint a hagyományos, búzalisztes, de ez van. :)
VálaszTörlés